Hamis húsleves gríznokedlivel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
A leveshez:
-
170g sárgarépa62 kcal
-
54g fehérrépa34 kcal
-
24g karalábé5 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
5 kcal
-
26g zeller9 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
7 kcal
-
600g víz0 kcal
A galuskához:
Összesen
227
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
A leveshez:
-
850g sárgarépa310 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g halványító zeller25 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
35 kcal
-
3000g víz0 kcal
A galuskához:
Összesen
1137
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
A leveshez:
-
16.4g sárgarépa6 kcal
-
5.2g fehérrépa3 kcal
-
2.3g karalábé0 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.9g tv-paprika0 kcal
-
1.9g paradicsom0 kcal
-
3.9g halványító zeller0 kcal
-
2.5g zeller1 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
57.8g víz0 kcal
A galuskához:
Összesen
21
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 928.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1352 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 5284 micro
-
β-karotin 13215 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 516 micro
-
Lut-zea 1169 micro
Összesen
227
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3402.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 793 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 1073 mg
-
Nátrium 1118 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.8 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 4643.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6759 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 313 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1003 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 599 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 26422 micro
-
β-karotin 66073 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 2581 micro
-
Lut-zea 5844 micro
Összesen
1137
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 509 micro
-
β-karotin 1272 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
21
kcal
Hozzávalók
A leveshez:
-
5 nagy db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
0.5 db karalábé
-
1 nagy db vöröshagyma
-
10 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
5 közepes szár halványító zeller
-
0.5 db zeller
-
1 csokor petrezselyem
-
10 db zellerlevél
-
15 szem bors
-
ételízesítő ízlés szerint
-
0.5 ek napraforgó olaj
-
3 l víz
A galuskához:
-
2 db tojás
-
5 csipet szódabikarbóna
-
3 csipet só
-
65 g búzadara
Elkészítés
A leveshez:
- A zöldségeket megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, kivéve a hagymát, a paprikát és a paradicsomot, mert ezek egészben mennek a levesbe.
- Egy kis olajat hevítünk egy nagy lábasban. Rárakunk egy kevés ételízesítőt és a zöldségeket. Nem dinszteljük meg!
- Felöntjük 2.5-3 l vízzel, és még adunk hozzá ételízesítőt és borsot.
- Ha a zöldségek megfőttek, akkor rakhatjuk rá a zöldségzöldet és a zellerzöldet. A paprikát, paradicsomot és a hagymát ilyenkor kivesszük, és tovább főzzük a levest alacsony fokozaton.
- 20 perc után már megfőtt a zöldségzöld és a zellerzöld, akkor kivesszük a többi zöldséggel együtt. Leszűrünk a levesből 2 litert, és a maradékban kifőzzük a gríznokedliket.
A galuskához:
- A fehérjét egy kis sóval felverjük habnak. A sárgáját hozzárakjuk a habhoz, és belekeverjük a szódabikarbónát és a grízt.
- Hagyjuk dagadni, és kis nokedliket szaggatunk teáskanállal a forrásban lévő levesbe.
- 3-4 perc múlva elzárjuk, és kiszedjük a levesből a nokedliket, és a maradék levest is leszűrjük.
- Elkészítettem: 300 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 9728
- Feltöltés dátuma: 2016. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eredetileg húsleves lett volna, de nem kaptam húst, és ezért hamisan csináltam gríznokedlivel.