r
Nosalty Logó

Hamburger zsemle Audrey-tól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Hamburger zsemle Audrey-tól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2957 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5214.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    3020 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2957 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejbe tegyük bele a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. Közben egy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük bele a többi hozzávalót (joghurt, só, olívaolaj, 1 tojás), majd a felfutott élesztős tejet is öntsük bele, és dagasszuk, amíg fényes nem lesz, és el nem válik az edény falától (én robotgépet használtam ehhez a művelethez).
  3. Lefedve, meleg helyen kelesszük a duplájára (kb. 1-1,5 óra).
  4. Ezt követően vágjuk 8 egyenlő részre a tésztát, és mindegyik darabból formázzunk kis gombócokat (alulra hajtogassuk körbe-körbe, és alul csípjük össze).
  5. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe kellő távolságra egymástól, mert meg fognak nőni. Takarjuk le egy konyharuhával, és ismét hagyjuk a duplájára kelni (kb. 1 óra). Közben melegítsük majd elő a sütőt 180 fokra.
  6. Ha megkeltek, kenjük meg a tetejüket egy felvert tojással (vagy ha van maradék sárgája, az is megteszi), majd szórjuk meg szezámmaggal.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben süssük, aminek az aljába tegyünk egy tepsiben, edényben vagy üres konzerves dobozban egy kis vizet. Így süssük szép pirosra kb. 20-25 perc alatt. Ha úgy látjuk, hogy sütés közben a teteje nagyon pirul de még sütni kell, tegyünk rá egy alufóliát, így nem fog túlságosan megpirulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 377
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 85548
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Ajánló

Ebből az adagból 8 normál hamburger zsemle lesz, de készíthetünk több kisebbet is, vagy akár hosszúkás hot-dog kifliket (ezt tervezek legközelebb:). Nem csak hamburgerhez nagyszerű, reggelire mi a maradékot vajjal, lekvárral, mézzel ettük, mennyei volt. De akár le is lehet fagyasztani a következő hamburgerezéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerettem volna páromat meglepni egy igazi hamburgerrel. Rájöttem, hogy hiába készítek igazi marhából nagyon finom húspogácsát, ha a zsemle vacak. Ezért gondoltam, megpróbálom magam elkészíteni azt is. Az ötletet a Dívány oldaláról lestem, azon módosítottam egy kicsit. Bár a kelesztés miatt időigényes, nincs sok munka vele, egyszerűen megvolt, és fantasztikus lett a végeredmény! Olyan igazi, enyhén édeskés, pihe-puha hamburger buci, ami még 2 nap múlva is puha maradt, és örömmel ettük. A bolti szemlék a nyomába sem érnek. Talán még sosem ettünk ilyen finom hamburgert, amiben a hús mellett nagy szerepe volt ennek a zsemlének is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...