Hamburger zsemle Audrey-tól
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
55g finomliszt200 kcal
-
18.3g tej10 kcal
-
9.2g joghurt6 kcal
-
10.1g tojás13 kcal
-
2.9g olívaolaj26 kcal
-
1.8g nádcukor7 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.6g instant élesztő2 kcal
-
1.3g szezámmag7 kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.9 g
Zsír
-
Összesen 61.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5214.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 650 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1068 mg
-
Nátrium 3020 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 234.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 368 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 595 micro
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A langyos tejbe tegyük bele a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
- Közben egy tálba mérjük ki a lisztet, tegyük bele a többi hozzávalót (joghurt, só, olívaolaj, 1 tojás), majd a felfutott élesztős tejet is öntsük bele, és dagasszuk, amíg fényes nem lesz, és el nem válik az edény falától (én robotgépet használtam ehhez a művelethez).
- Lefedve, meleg helyen kelesszük a duplájára (kb. 1-1,5 óra).
- Ezt követően vágjuk 8 egyenlő részre a tésztát, és mindegyik darabból formázzunk kis gombócokat (alulra hajtogassuk körbe-körbe, és alul csípjük össze).
- Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe kellő távolságra egymástól, mert meg fognak nőni. Takarjuk le egy konyharuhával, és ismét hagyjuk a duplájára kelni (kb. 1 óra). Közben melegítsük majd elő a sütőt 180 fokra.
- Ha megkeltek, kenjük meg a tetejüket egy felvert tojással (vagy ha van maradék sárgája, az is megteszi), majd szórjuk meg szezámmaggal.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük, aminek az aljába tegyünk egy tepsiben, edényben vagy üres konzerves dobozban egy kis vizet. Így süssük szép pirosra kb. 20-25 perc alatt. Ha úgy látjuk, hogy sütés közben a teteje nagyon pirul de még sütni kell, tegyünk rá egy alufóliát, így nem fog túlságosan megpirulni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 377
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 89
- Össznézettség: 85548
- Feltöltés dátuma: 2014. február 17.
Ajánló
Ebből az adagból 8 normál hamburger zsemle lesz, de készíthetünk több kisebbet is, vagy akár hosszúkás hot-dog kifliket (ezt tervezek legközelebb:). Nem csak hamburgerhez nagyszerű, reggelire mi a maradékot vajjal, lekvárral, mézzel ettük, mennyei volt. De akár le is lehet fagyasztani a következő hamburgerezéshez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szerettem volna páromat meglepni egy igazi hamburgerrel. Rájöttem, hogy hiába készítek igazi marhából nagyon finom húspogácsát, ha a zsemle vacak. Ezért gondoltam, megpróbálom magam elkészíteni azt is. Az ötletet a Dívány oldaláról lestem, azon módosítottam egy kicsit. Bár a kelesztés miatt időigényes, nincs sok munka vele, egyszerűen megvolt, és fantasztikus lett a végeredmény! Olyan igazi, enyhén édeskés, pihe-puha hamburger buci, ami még 2 nap múlva is puha maradt, és örömmel ettük. A bolti szemlék a nyomába sem érnek. Talán még sosem ettünk ilyen finom hamburgert, amiben a hús mellett nagy szerepe volt ennek a zsemlének is.