Hamburger Norbert konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gianfranco Norbert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húspogácsához
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
333g darált sertéshús607 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
35 kcal
A hamburgerhez
-
55g hamburger zsemle153 kcal
-
55g fejessaláta5 kcal
-
90g paradicsom16 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
1090
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húspogácsához
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
2000g darált sertéshús3640 kcal
-
8g só0 kcal
-
0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A hamburgerhez
-
330g hamburger zsemle921 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
540g paradicsom97 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
Összesen
6545
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
A húspogácsához
-
11.1g vöröshagyma4 kcal
-
43.5g darált sertéshús79 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
A hamburgerhez
-
7.2g hamburger zsemle20 kcal
-
7.2g fejessaláta1 kcal
-
11.7g paradicsom2 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
6.5g trappista sajt23 kcal
Összesen
143
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 91.6 g
Zsír
-
Összesen 59.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3200.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 1092 mg
-
Nátrium 1356 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 533.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 91 micro
-
β-karotin 1232 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2316 micro
-
Lut-zea 779 micro
Összesen
1090
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 549.9 g
Zsír
-
Összesen 354.9 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 2349 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19204.5 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 592 mg
-
Kálcium 3093 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 740 mg
-
Foszfor 6551 mg
-
Nátrium 8138 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.2 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 3203.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2083 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 582 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 132 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 861 micro
-
Kolin: 2159 mg
-
Retinol - A vitamin: 1444 micro
-
α-karotin 545 micro
-
β-karotin 7395 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 13894 micro
-
Lut-zea 4675 micro
Összesen
6545
kcal
- 13% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 302 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
A húspogácsához
-
3 nagy fej vöröshagyma
-
2 kg darált sertéshús
-
2 kávéskanál só
-
3 ek fasírt fűszerkeverék
-
4 db tojás
-
3 ek napraforgó olaj
A hamburgerhez
-
1 db fejessaláta
-
3 nagy db paradicsom
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
30 dkg trappista sajt
Elkészítés
A húspogácsához
- Felkockázzuk a 3 fej hagymát egy nagy tálba, majd belerakjuk a darált húst, a sót, a fűszert, végül ráütjük a tojást, majd jól összedolgozzuk.
- Amikor megkaptuk a megfelelő állagot, akkor előveszünk egy jó adag sütőpapírt, és 30x30-as kockákat vágunk belőle, legalább 6 darabot. (Őszinte leszek veletek, mindenki maga dönti el, mekkora húspogácsát szeretne, de ne feledjük, hogy sütésnél összerándul a hús.)
- Fogjuk a kész húspépet, és legalább 6 felé elosztjuk. Előveszünk egy sütőpapír kockát, és rárakjuk az egyik adagot, majd szép kerek, lapos formát alakítunk belőle. (Lehetőleg ne legyen vékony, érje el a mutatóujj vastagságát.) Miután kész van, egy másik ilyen sütőpapír kockán megcsináljuk ugyanezt a műveletet, és ha kész, rátesszük egymásra a pogácsákat. Lehetőleg mindegyik ugyanakkora legyen, és akkor nem deformálódik el egyik sem.
- Ha kész van, akkor jön a trükk. Be kell rakni a fagyasztóba addig, hogy megfagyjon a hús. Ugyanis ha fagyott, jobban sül anélkül, hogy szétessen, és könnyebben fordítható is. Tehát ha kellően megfagyott, akkor jön a sütés. Közepes lángon/hőfokon süssük, -mert az a legideálisabb- teflonos serpenyőben, 3 evőkanál olajjal. Nagy lapátot használjunk, mert izmosak ezek a húspogácsák.
- Felvágjuk a negyedkilós cipónkat. Fontos, hogy friss legyen, és az aljára rakunk egy adag salátalevelet, paradicsomkarikát és a felszeletelt trappista sajtot, majd jól meglocsoljuk szósszal. (Én a barbecue-t ajánlom, az a legjobb szósz egy ilyen hamburgerbe.)
- Ha megvagyunk, akkor mehet rá a frissen sült hús. Várjunk egy kicsit, hogy a sajt jól megolvadjon, majd ezt is meglocsoljuk szósszal.
- Végül felkarikázzuk a 2 fej hagymánkat, és megy rá egy kis hagymakarika és szósz. A végeredmény?!... Egy igazi szörny, ami ízletes, laktató, és emellett úgy néz ki, mint a képeken! Fontos, hogy jó hozzávalókat használjatok, semmi hipermarket! Jó étvágyat barátaim... Ciao Bello
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8060
- Feltöltés dátuma: 2014. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Gianfranco Norbert
2 recept
Ez nem egy szokványos hamburger. Ez azoknak az embereknek van, akik 2 kézzel habzsolják az életet. Ez egy igazi "koleszterinszörny" De aki hedonista, az nem holmi TV-ben reklámozott kamuburger-re vágyik, és nem valami zsömleméretű szendvics-re. Számomra az igazi hamburger az itt kezdődik, mert ezzel jóllakik bárki. Még a legnagyobb gyomrú ember is. Bemutatom nektek az én hamburgerem, ahogy szeretem. Olasz módra!