r
Nosalty Logó

Hamburger Norbert konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gianfranco Norbert
Hamburger Norbert konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húspogácsához

A hamburgerhez

Összesen 1090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húspogácsához

A hamburgerhez

Összesen 6545 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húspogácsához

A hamburgerhez

Összesen 143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 1090 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    549.9 g

Zsír

  • Összesen
    354.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    2349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19204.5 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    592 mg
  • Kálcium
    3093 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    740 mg
  • Foszfor
    6551 mg
  • Nátrium
    8138 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2083 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    582 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    2159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1444 micro
  • α-karotin
    545 micro
  • β-karotin
    7395 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    4675 micro
Összesen 6545 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A húspogácsához

A hamburgerhez

Elkészítés

A húspogácsához

  1. Felkockázzuk a 3 fej hagymát egy nagy tálba, majd belerakjuk a darált húst, a sót, a fűszert, végül ráütjük a tojást, majd jól összedolgozzuk.
  2. Amikor megkaptuk a megfelelő állagot, akkor előveszünk egy jó adag sütőpapírt, és 30x30-as kockákat vágunk belőle, legalább 6 darabot. (Őszinte leszek veletek, mindenki maga dönti el, mekkora húspogácsát szeretne, de ne feledjük, hogy sütésnél összerándul a hús.)
  3. Fogjuk a kész húspépet, és legalább 6 felé elosztjuk. Előveszünk egy sütőpapír kockát, és rárakjuk az egyik adagot, majd szép kerek, lapos formát alakítunk belőle. (Lehetőleg ne legyen vékony, érje el a mutatóujj vastagságát.) Miután kész van, egy másik ilyen sütőpapír kockán megcsináljuk ugyanezt a műveletet, és ha kész, rátesszük egymásra a pogácsákat. Lehetőleg mindegyik ugyanakkora legyen, és akkor nem deformálódik el egyik sem.
  4. Ha kész van, akkor jön a trükk. Be kell rakni a fagyasztóba addig, hogy megfagyjon a hús. Ugyanis ha fagyott, jobban sül anélkül, hogy szétessen, és könnyebben fordítható is. Tehát ha kellően megfagyott, akkor jön a sütés. Közepes lángon/hőfokon süssük, -mert az a legideálisabb- teflonos serpenyőben, 3 evőkanál olajjal. Nagy lapátot használjunk, mert izmosak ezek a húspogácsák.
  5. Felvágjuk a negyedkilós cipónkat. Fontos, hogy friss legyen, és az aljára rakunk egy adag salátalevelet, paradicsomkarikát és a felszeletelt trappista sajtot, majd jól meglocsoljuk szósszal. (Én a barbecue-t ajánlom, az a legjobb szósz egy ilyen hamburgerbe.)
  6. Ha megvagyunk, akkor mehet rá a frissen sült hús. Várjunk egy kicsit, hogy a sajt jól megolvadjon, majd ezt is meglocsoljuk szósszal.
  7. Végül felkarikázzuk a 2 fej hagymánkat, és megy rá egy kis hagymakarika és szósz. A végeredmény?!... Egy igazi szörny, ami ízletes, laktató, és emellett úgy néz ki, mint a képeken! Fontos, hogy jó hozzávalókat használjatok, semmi hipermarket! Jó étvágyat barátaim... Ciao Bello
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8060
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gianfranco Norbert 2 recept

Ez nem egy szokványos hamburger. Ez azoknak az embereknek van, akik 2 kézzel habzsolják az életet. Ez egy igazi "koleszterinszörny" De aki hedonista, az nem holmi TV-ben reklámozott kamuburger-re vágyik, és nem valami zsömleméretű szendvics-re. Számomra az igazi hamburger az itt kezdődik, mert ezzel jóllakik bárki. Még a legnagyobb gyomrú ember is. Bemutatom nektek az én hamburgerem, ahogy szeretem. Olasz módra!

Hozzávalók

A húspogácsához

A hamburgerhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...