r
Nosalty Logó

Hamburger ahogy whollosi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hamburger ahogy whollosi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Összesen 881 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Összesen 4403 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Összesen 177 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    665 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1753 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 881 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    919 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8992 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    451 mg
  • Kálcium
    1285 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    3325 mg
  • Nátrium
    3411 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1634.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    638 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    8765 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 4403 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    358 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Elkészítés

A húshoz

  1. Ha nincs időnk magunk elkészíteni, a hamburger zsemlét vegyük készen, legjobb ha egy pékségben egyezkedünk. A húst kétszer daráltassuk le, nem szükséges a legjobb minőségű részből, de tarja, lapocka biztos jó.
  2. Az összes hús súly kb. 20 %-hoz keverjünk zsiradékot. Ha lehet, akkor marhafaggyút oszlassunk el egyenletesen, ennek hiányában ledarálhatunk egy zsírszalonnát is.
  3. Keverjük össze a húst, mehet bele egy ek só, két tk őrölt fekete bors, fűszer ízlés szerint (fehérbors, kömény). Ha egyenletesen eloszlik, tegyük vissza a hűtőbe.
  4. A vörösboros hagymához serpenyőben hevítsünk vajat, tegyük bele a felszeletelt fehér hagymát, kicsit pároljuk, ezután mehet bele egy deci vörösbor. Párologtassuk el a bor nagy részét.
  5. A Worcestershire-gombához a gombát vágjuk fel szeletekre, serpenyőben melegítsünk fel vajat. Mehet bele a gomba, pirítsuk meg, locsoljuk meg a Worcestershire-szósszal, aztán le is kapcsolhatjuk alatta.
  6. Osszuk fel a hústömeget öt része, formázzunk széles, nagy „párnácskákat”. Ne aggódjunk, hogy nagyok, nagyon hamar összefognak ugrani, ha sütni kezdjük őket.
  7. Keressünk egy vas vagy olyan serpenyőt, amiben nehezen ég le a hús. Melegítsünk kis zsiradékot, és mehetnek a húspárnák bele.
  8. Pirítsuk meg mindkét oldalát a húspárnáknak magasabb hőfokon, majd vegyük lejjebb alacsonyabb fokozatra a hőt, és süssük készre őket. Egyszer forgassunk rajta.
  9. Pirítsuk meg kicsit a félbe vágott zsemléket belsejét. Mehet bele a saláta, hússzelet, a sajt, és tetszés szerint a zöldségek, kísérők meg a szószok.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11576
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Ajánló

Egy fő egy burger. Tényleg. Mellé válasszunk egy savasabb és vékonyabb, fiatalabb vörösbort, kékfrankost vagy portugiesert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jó hamburgerért oda vagyunk, akármennyire nehéz étel. Mind talán a legnépszerűbb fast food ételnek ezernyi-ezernyi receptje és változata létezik, pont ez a "liberalizmus" adja a hamburger szépségét. S bár én is azon a véleményen vagyok, hogy a változatosság gyönyörködted, a hamburger esetében (is) különösen fontos azért megjegyezni: a jó, az igazi, az egyetlen a megfelelő pékáruból, zöldségekből, szószokból, de legfőképpen színtiszta marhahúsból készül. Nem pulykából, nem sertésből, nem egyebekkel felhúzott húspogácsákból. Mi a blog születésnapjára csináltunk egy adaggal, sült krumplival, ahogy a filmekben szeretjük.

Hozzávalók

A húshoz

A vörösboros hagymához

A worcestershire-gombához

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...