Halkrumpli leves pirított kiflikarikával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
eGo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
156
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
622
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
25.8g burgonya15 kcal
-
7.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g bagett6 kcal
-
64.4g víz0 kcal
Összesen
27
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 502.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
156
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1090.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 2011.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
622
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
-
6 közepes db burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
4 szelet bagett
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajon, lassú tűzön párolni kezdjük.
- A krumplit meghámozzuk, egészben vagy negyedelve 3-4 mm-es szeletekre vágjuk.
- Amint megereszkedett a hagyma, ízlés szerint hozzáadjuk a fűszereket. Paprikából nagyon jó ízt kölcsönöz neki a darált pirospaprika, de fűszerpaprikát mindenképp szoktam belerakni.
- Végül hozzáöntjük a feldarabolt krumplit és annyi vizet, hogy bőven ellepje. Közepes lángon felforraljuk, majd takarékra zárva addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul annyira, hogy fakanállal könnyedén szét lehessen törni.
- A bagettet ujjnyi karikákra vágjuk, és bedugjuk a sütőbe pirulni. 10-15 perc alatt ropogóssá és aranybarnává válik, nem kell agyonpirítani, mert kesernyés íze lesz. :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4792
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
eGo
5 recept
Nagyanyám sokszor főzött ilyen levest. Nagyon olcsó, hamar és könnyen elkészíthető. Hagyományos magyar étel, leginkább az Alföldön ismeretes. Állítólag halászok készítették télen, amikor nem volt hal, de a leves íze a halászlére emlékeztette őket, innen kapta a nevét.