Halkrém Moldevittől
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Moldevit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
125g füstölt hal146 kcal
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g citromlé2 kcal
Összesen
330
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g füstölt hal293 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
661
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
52.9g füstölt hal62 kcal
-
42.3g tömlős krémsajt76 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
4.2g citromlé1 kcal
Összesen
140
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 840 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 100 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 856 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
330
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2261.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 1681 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 200 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1713 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
661
kcal
- 20% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 362 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A pácolt füstölt hal bőrét lehúzzuk, és a robotgépbe darabolva tesszük (elég száraz hús ez, így könnyebben lesz krémes).
- A haldarabok mellé tesszük a sajtkrémet is. Megszórjuk a borssal és a fokhagymapéppel, majd nyakon öntjük a fél (kis) citrom levével.
- Az egészet addig turmixoljuk, míg sűrű krémet nem kapunk (érdemes nem rusztikusra hagyni, mert az esetleges szálka maradványok a turmixolással megsemmisülnek).
- Friss, ropogós kenyérrel, baguettel vagy pirítóssal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2863
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 28.
Ajánló
Én nagyon szeretek a halkrémes kenyér tetejére zöld olívabogyót és/vagy friss lila hagymát tenni. Érdemes kipróbálni ;) Vigyázat! A sót felejtsük el, a hal önmagában is tartalmazza a krémhez szükséges só mennyiséget.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Moldevit
8 recept
Mikor ovis voltam, nagyon rossz evő hírében álltam. Amolyan óvónénik réme, ha kajáról volt szó. Egyszer viszont halkrémes kenyér volt a tízórai, amiből a szokásos negyed szelet kenyér helyett egy egész karéjjal megbirkóztam, mert olyan finom volt, hogy nem lehetett abbahagyni. Azóta Édesanyám tökéletesítgette a receptet, ami a mai napig nagy szerelem, és külföldön élve is bármikor elkészíthetem... Ez pedig a tökéletes halkrémes kenyér!