Halfilé pikáns salátával
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Halfilé
-
200g hal115 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj282 kcal
A salátához
-
100g cukkini16 kcal
-
30g retek4 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
15g olajbogyó17 kcal
-
6 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
5g szezámolaj44 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Halfilé
-
400g hal230 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
A salátához
-
200g cukkini32 kcal
-
60g retek9 kcal
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
30g olajbogyó35 kcal
-
12 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Halfilé
-
28.4g hal16 kcal
-
7.1g finomliszt26 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18.1g napraforgó olaj40 kcal
A salátához
-
14.2g cukkini2 kcal
-
4.3g retek1 kcal
-
6.5g zöldhagyma1 kcal
-
14.2g paradicsom3 kcal
-
2.1g olajbogyó2 kcal
-
3.8g hegyes erős paprika1 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
-
0.7g szezámolaj6 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 369 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 110 micro
-
β-karotin 800 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2544 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 83.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1585.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 738 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1599 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 5088 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 366 micro
-
Lut-zea 362 micro
Hozzávalók
Halfilé
-
10 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi fűszerpaprika
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 dl napraforgó olaj
A salátához
-
1 közepes db cukkini
-
3 db retek
-
2 db paradicsom
-
10 db olajbogyó
-
1 db hegyes erős paprika
Elkészítés
Halfilé
- A lisztet összekeverjük a pirospaprikával és a borssal.
- A halfilékről nagyon alaposan leitatjuk a vizet, mert különben ragacsos lesz. A filéket kisebb darabokra vágjuk.
- Finoman besózzuk, és azonnal a lisztes panírba forgatjuk kétszer.
- Bekapcsoljuk a zsiradékot a serpenyőben, és amikor elég meleg, kisütjük a szeleteket ropogósra.
A salátához
- A cukkinit és a retket mosás után Julienne-re vágjuk, a lényeg, hogy szálas legyen. A paradicsomot kockára, a hagyma zöldeket pedig apróra szeleteljük. Az olívabogyókat karikázzuk. Az erős paprikát is apróra vágjuk, és ízlés szerint adagoljuk.
- Az egészet meglocsoljuk szezámolajjal és átforgatjuk, majd egy minimális balzsamecettel meglocsoljuk. Fontos, hogy ne sok ecet kerüljön rá, csak éppen hogy, mert nem az a cél, hogy álljon a lében.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3085
- Feltöltés dátuma: 2013. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez egy nagyon egyszerű, könnyű és egészséges étel. A recept két személyre szól, de hárman is jól laktunk belőle. A 2 filéből 10-12 kis szeletke jön ki. Először a salátát készítsük el, mert jó, ha van ideje az ízeknek kibontakozni. A salátát én már készítettem sárgarépával, sütőtökkel, zellerrel és céklával is. Az erős paprika elhagyható annak, aki nem szereti az erős ízeket. Szezámolaj helyett lehet olívát, vagy mogyoróolajat is használni. Amennyiben fagyasztott hallal dolgozunk, akkor azt előtte fel kell engedni teljesen és fontos, hogy alaposan felitassuk róla az összes vizet. Előtte nem szabad besózni és állni hagyni, mert a só kivonja a vizet és tocsogni fog az egész. Úgy szoktam, hogy a kezemben sózom be és rögtön a panírba rakom, onnan meg egyenesen a serpenyőbe. A sütéshez kókuszzsírt használok, nekem ez vált be. Egészséges és nincs szaga, ami a halsütésnél nem utolsó szempont. A halat a gyerekek is nagyon szeretik, mert szálkamentes és akkorák, mint egy chips, magában is lehet enni, vagy egy kis tejfölös mártogatóssal.