r
Nosalty Logó

Halfilé pikáns salátával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Halfilé pikáns salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Halfilé

A salátához

Összesen 695 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Halfilé

A salátához

Összesen 1392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Halfilé

A salátához

Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    369 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2544 micro
Összesen 695 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1585.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    738 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5088 micro
Összesen 1392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    366 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Halfilé

A salátához

Elkészítés

Halfilé

  1. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával és a borssal.
  2. A halfilékről nagyon alaposan leitatjuk a vizet, mert különben ragacsos lesz. A filéket kisebb darabokra vágjuk.
  3. Finoman besózzuk, és azonnal a lisztes panírba forgatjuk kétszer.
  4. Bekapcsoljuk a zsiradékot a serpenyőben, és amikor elég meleg, kisütjük a szeleteket ropogósra.

A salátához

  1. A cukkinit és a retket mosás után Julienne-re vágjuk, a lényeg, hogy szálas legyen. A paradicsomot kockára, a hagyma zöldeket pedig apróra szeleteljük. Az olívabogyókat karikázzuk. Az erős paprikát is apróra vágjuk, és ízlés szerint adagoljuk.
  2. Az egészet meglocsoljuk szezámolajjal és átforgatjuk, majd egy minimális balzsamecettel meglocsoljuk. Fontos, hogy ne sok ecet kerüljön rá, csak éppen hogy, mert nem az a cél, hogy álljon a lében.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3073
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon egyszerű, könnyű és egészséges étel. A recept két személyre szól, de hárman is jól laktunk belőle. A 2 filéből 10-12 kis szeletke jön ki. Először a salátát készítsük el, mert jó, ha van ideje az ízeknek kibontakozni. A salátát én már készítettem sárgarépával, sütőtökkel, zellerrel és céklával is. Az erős paprika elhagyható annak, aki nem szereti az erős ízeket. Szezámolaj helyett lehet olívát, vagy mogyoróolajat is használni. Amennyiben fagyasztott hallal dolgozunk, akkor azt előtte fel kell engedni teljesen és fontos, hogy alaposan felitassuk róla az összes vizet. Előtte nem szabad besózni és állni hagyni, mert a só kivonja a vizet és tocsogni fog az egész. Úgy szoktam, hogy a kezemben sózom be és rögtön a panírba rakom, onnan meg egyenesen a serpenyőbe. A sütéshez kókuszzsírt használok, nekem ez vált be. Egészséges és nincs szaga, ami a halsütésnél nem utolsó szempont. A halat a gyerekek is nagyon szeretik, mert szálkamentes és akkorák, mint egy chips, magában is lehet enni, vagy egy kis tejfölös mártogatóssal.

Hozzávalók

Halfilé

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...