r
Nosalty Logó

Halfasírt

Glaser
Halfasírt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz:

Azon kívül:

502
Kalória
45.5g
Fehérje
19.5g
Szénhidrát
25.6g
Zsír
177g
Víz
260.5g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz:

Azon kívül:

Összesen 502 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz:

Azon kívül:

Összesen 1003 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A fasírthoz:

Azon kívül:

Összesen 183 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    801 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 502 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2439.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1602 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 1003 kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

A fasírthoz:

  1. A halat mossuk, szárazra itatjuk, durvára vágjuk, majd konyhagéppel pürésítjük.
  2. A tojásokat, a zsemlemorzsát, a petrezselymet és a finomra reszelt hagymát hozzáadjuk, jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

Azon kívül:

  1. A masszából vizes kézzel 6 gombócot formázunk, enyhén ellapítjuk, és a zsemlemorzsában megforgatjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a fasírtokat a forró olajban közepes hőmérsékleten oldalanként kb. 7-8 percig aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Tálaljuk burgonyasalátával vagy egy finom dip kíséretében. Hidegen, melegen egyaránt finom.

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...