Halfasírt
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz:
-
175g lazac222 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
5 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Azon kívül:
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
502
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz:
-
350g lazac445 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Azon kívül:
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
1003
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz:
-
63.5g lazac81 kcal
-
20g tojás25 kcal
-
5.4g zsemlemorzsa22 kcal
-
2.5g salottahagyma2 kcal
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Azon kívül:
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
3.6g zsemlemorzsa14 kcal
Összesen
183
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1219.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 177 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 801 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
502
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2439.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1197 mg
-
Nátrium 769 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 354.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1602 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 625 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 655 micro
Összesen
1003
kcal
- 17% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 291 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz:
-
2 db tojás
-
3 ek zsemlemorzsa
-
0.5 db salottahagyma
-
1 ek petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Azon kívül:
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A fasírthoz:
- A halat mossuk, szárazra itatjuk, durvára vágjuk, majd konyhagéppel pürésítjük.
- A tojásokat, a zsemlemorzsát, a petrezselymet és a finomra reszelt hagymát hozzáadjuk, jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
Azon kívül:
- A masszából vizes kézzel 6 gombócot formázunk, enyhén ellapítjuk, és a zsemlemorzsában megforgatjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a fasírtokat a forró olajban közepes hőmérsékleten oldalanként kb. 7-8 percig aranybarnára sütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 2012
- Feltöltés dátuma: 2020. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Tálaljuk burgonyasalátával vagy egy finom dip kíséretében. Hidegen, melegen egyaránt finom.