Hal panko bundában mentás uborkasalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dnbsoldiers
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Mentás kapros uborkasalátához
-
200g kígyóuborka29 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
88g tejföl173 kcal
-
0g menta0 kcal
-
85g citrom13 kcal
Hal
-
200g hal115 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g tej3 kcal
-
50g panko198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
128g napraforgó olaj282 kcal
Összesen
1000
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Mentás kapros uborkasalátához
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0g menta0 kcal
-
170g citrom26 kcal
Hal
-
400g hal230 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g tej6 kcal
-
100g panko395 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1998
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
Mentás kapros uborkasalátához
-
21.9g kígyóuborka3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
9.8g kapor4 kcal
-
9.6g tejföl19 kcal
-
0g menta0 kcal
-
9.3g citrom1 kcal
Hal
-
21.9g hal13 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
0.5g tej0 kcal
-
5.5g panko22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
13.9g napraforgó olaj31 kcal
Összesen
109
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 57.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1803.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 553 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 495.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 505 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
1000
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.4 g
Zsír
-
Összesen 115.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 403 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3606.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 897 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 303 mg
-
Foszfor 1099 mg
-
Nátrium 1106 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 990.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1010 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 337 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 525 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 126 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
1998
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Mentás kapros uborkasalátához
-
1 db kígyóuborka
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csokor kapor
-
10 db menta
-
1 db citrom
Hal
Elkészítés
Mentás kapros uborkasalátához
- Az uborkát megmossuk, (meghámozzuk,) és uborkaszeletelőn vagy reszelőn felaprítjuk. Sózzuk, és félretesszük 30 percre, amíg a levét kiereszti.
- Közben a halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. Vágjuk 4-5 cm-es darabokra, sózzuk, borsozzuk, és tegyük hűtőbe.
- Az uborka levét nyomkodjuk ki, amennyire csak tudjuk. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tejfölt, az átnyomott fokhagymát, a felaprított mentát és kaprot, majd a fél citrom levét. Keverjük össze az egészet, és tegyük hűtőbe.
Hal
- A bundázáshoz tegyük külön-külön tányérba a lisztet, a tejjel összekevert tojást, pankot. A halat ilyen sorrendben forgassuk meg az alapanyagokban, és tegyük bő forró olajba.
- Mindkét oldalát süssük kb. 1-2 percig, amíg a panko aranybarnára nem sül.
- Tálaljuk a halat gerezdekre szelt citrommal és a mentás kapros uborkasalátával.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 7476
- Feltöltés dátuma: 2013. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dnbsoldiers
26 recept
Éppen valami könnyű, frissítő nyári ételre vágytam. Elkezdtem gondolkozni, és hát ez sült ki belőle. A panko egy főként japánban használatos kenyérmorzsa, de előfordul más ázsiai országokban is. A mi zsemlemorzsánknál ropogósabb és levegősebb szerkezetű, valamint sokkal kevesebb olajat szív magában, tehát egészségesebb és szerintem finomabb is. Használják különféle tempurák elkészítéséhez és a tonkatsuhoz (japán rántott hús).