r
Nosalty Logó

Hajtott vajas zsemle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Németi Olga
Hajtott vajas zsemle
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

740
Kalória
14.3g
Fehérje
94.5g
Szénhidrátok
32.9g
Zsír
23.8g
Víz
80.6g
Koleszterin
3.5g
Rost
7.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1960.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    1638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7840.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    6553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    95.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 2957 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a dagasztógépbe tesszük és készre dagasztjuk, kelesztjük. Ennek hiányában az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben, összedagasztjuk a hozzávalókat, és 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szúrunk ki. A korongokat középen behasítjuk éles késsel, majdnem mintha át akarnánk vágni. (Tapasztalat, hogy elég jól mélyen be kell metszeni, különben a süléskor ismét korong alakot kapunk.)
  3. Eztán megfordítjuk a kör alakú lapocskát, és a sima oldalt olvasztott vajjal megkenjük, a hasíték mentén pedig összehajtjuk. Mehet is a sütőpapírral bélelt tepsibe. Az így előkészített zsemléket még 20 percig pihentetjük.
  4. A sütőt előmelegítjük. A tepsin kelt zsemlécskéket kívül is lekenjük vajjal, és mehet a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ha nagyon finomat akarunk, akkor a pékáru félét is magunk süthetjük. Az első, amivel kísérleteztem, az a hajtott vajas zsemle volt, és nálunk nagyon bejött! Egy szép nagy szakácskönyvben találtam, teli színes fotókkal, a címe Nagy szakácskönyv.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus császárzsemle

Reggelire, vagy tízóraira becsomagolva az egyik legmutatósabb péksütemény, a roppanós-puha császárzsemle. Egy egyszerű kelt tésztáról van szó, mégis mindig jól esik elfogyasztani, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!