Hájas kifli Klaudiától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g sertésháj325 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
4g tejföl8 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
10g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
A tetejéhez
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
4 kcal
-
1g porcukor3 kcal
Összesen
639
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
400g sertésháj3248 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
A tetejéhez
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
6386
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt138 kcal
-
25.3g sertésháj205 kcal
-
6.3g fehérbor5 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
6.3g víz0 kcal
-
0.3g só0 kcal
A töltelékhez
-
12.7g lekvár/ dzsem35 kcal
A tetejéhez
-
5.1g tojásfehérje3 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
Összesen
403
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
639
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.5 g
Zsír
-
Összesen 379.3 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 175 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 686 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3623.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 249 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 1054 mg
-
Nátrium 1844 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 470.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 575 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 485 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 547 micro
Összesen
6386
kcal
- 6% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
403
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
60 dkg finomliszt
-
40 dkg sertésháj
-
2 ek tejföl
-
2 db tojássárgája
-
1 dl víz
-
1 kk só
A töltelékhez
-
20 dkg lekvár/ dzsem
A tetejéhez
-
2 db tojásfehérje
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A sertéshájat simára dolgozzuk 12dkg liszttel.
- A maradék 48dkg lisztből a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk.
- Lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát, lekenjük a lisztes háj kétharmadával, hajtjuk balról jobbra kétharmad részig, ráhajtjuk a megmaradt egyharmadnyi tésztát. Az így kapott téglalap tetejét lekenjük a megmaradt hájjal, behajtjuk fentről lefelé a kétharmadáig, a megmaradt alsó egyharmadot ráhajtjuk. 10percig letakarva pihentetjük. Újra kinyújtjuk, és hajtogatjuk a leírt módszer alapján kenegetés nélkül, majd pihentetjük. A harmadik pihentetés utánkinyújtjuk 1-2 mm vékonyra, 4x4 cm kockákra vágjuk, megtöltjük keményebb állagú lekvárral, félbehajtjuk és lenyomkodjuk a széleit.
- Zsírozott tepsibe helyezzük, felvert tojáshabbal megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük 170ºC-on. Meghintjük vaníliás porcukorral.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 33x33x3
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 159
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 69893
- Feltöltés dátuma: 2012. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Bár időigényes sütemény, és be kell tartani a háromszoros pihentetést, mégis ajánlom mindenki figyelmébe, a befektetett munka biztosan meg fog térülni. Mivel ebben a receptben nem élesztős kelt tésztáról van szó, nagy előnynek tartom, hogy hamarabb is el lehet készíteni, lefagyasztva tárolható akár 1 hónapig is a nem kisült, hajtogatott tészta. Családom egyik kedvenc édessége, mindig dupla adaggal készítem, mivel akár 1 hétig is megőrzi frissességét.