r
Nosalty Logó

Hagyományos szalvétagombóc

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
szalvétagombóc fa deszkán
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Szalvétagombóc

676
Kalória
23.1g
Fehérje
100.2g
Szénhidrátok
19.1g
Zsír
111.4g
Víz
161.9g
Koleszterin
6.1g
Rost
9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Szalvétagombóc

Összesen 676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Szalvétagombóc

Összesen 2703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Szalvétagombóc

Összesen 210 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 676 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.3 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5066.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    899 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    758 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2358 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3425 micro
Összesen 2703 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

Szalvétagombóc

  1. Az enyhén szikkadt kenyeret (vagy zsömlét, kiflit) vágjuk fel kockákra, és tegyük be a sütőbe pirulni.
  2. Amíg sül a kenyérkocka, addig vajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát szép aranybarnára. Használhatunk vaj helyett kacsa-liba-, vagy disznózsírt is.
  3. Egy keverőtálba törjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk meg. Mehet bele a dúrvára vágott petrezselyem, tej és finomliszt. Kavarjuk össze lágy, nokedli állagú tésztává. Opcionálisan lehet egy kevés élesztőt is tenni a tésztába. Ez esetben hagyjuk kicsit kelni.
  4. Miután kikevertük a tésztát, ezután adjuk hozzá a pirított kenyérkockát is, majd kavarjuk át az egészet.
  5. Frissentartó fóliára halmozzuk a masszát. (2 tekercs jön ki az adagból)
  6. Szorosan, de ne túl feszesre tekerjük fel a szalvétagombócokat. Végeire kössünk csomót.
  7. Egy nagy fazék forró vízben főzzük fedő alatt kb. 20 percig a gombócokat takarék lángon.
  8. Szedjük ki a gombócokat, és vágjuk le a fóliát. Ha később használnánk fel, akkor hagyhatjuk rajta is.
  9. A szalvétagombócot szeleteljük fel karikákra, és már tálalhatjuk is kedvenc mártásos ételeinkhez.
  10. Le is piríthatjuk őket vajon vagy más zsiradékon is, így fokozhatjuk még a látványt és az ízvilágot is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A szalvétagombóc egy nagyszerű körete a mártásos ételeknek, amivel az utolsó cseppig fel lehet tunkolni a szaftot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!