r
Nosalty Logó

Hagyományos pilményi - orosz töltött tészta - Пельмени

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Hagyományos pilményi - orosz töltött tészta - Пельмени
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

Összesen 439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

Összesen 3504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

Összesen 215 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    817.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 439 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6542.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    3609 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2435 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3090 micro
Összesen 3504 kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Rugalmas, leveles tészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Akkor jó, ha összeállt, és nem ragad a kezünkhöz. Konyharuhával letakarjuk, és fél órát pihentetjük. Ez nagyon fontos mozzanat minden tésztakészítésnél. Hagyni kell a lisztet dolgozni, hogy felvegye a nedvességet, és ehhez idő kell.
  2. Ha eleget pihent a tésztánk, kettévesszük (mert így könnyebb vele dolgozni), és vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakorongokba 1-1 teáskanálnyi húsmasszát rakunk, félbehajtjuk. A széleit jól összenyomkodjuk, majd a csücskeit is összecsippentjük. Az utolsó mozzanat nem fontos, de így sokkal jobban mutat. Lisztezett tálcára tesszük (ne érjenek össze), 10 percet pihentetjük.
  3. Lobogó sós, olajos vízben kifőzzük a töltött pilményiket. Beleteszünk párat, és megkeverjük óvatosan, hogy ne ragadjanak le. Kb. 6-8 percig főzzük.

A töltelék hozzávalói:

  1. A darált húshoz nagyobb lyukú reszelőn legyaluljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymákat, fűszerezzük, és jól összegyúrjuk.

A feltét hozzávalói:

  1. A vajat felolvasztjuk, és a csíkokra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Sózzuk, majd a végén az aprított petrezselyemmel megszórjuk. Picit fonnyasztjuk, majd elzárjuk alatta a gázt. Ezzel a feltéttel összekeverjük a kifőtt pilményiket, és melegen tálaljuk.
  2. Az oroszok nagyon kedvelik még a tejfölös-kapros feltétet is. Hagyomány náluk az ecettel való meglocsolás. De ehetjük tejföllel, reszelt sajttal is.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6207
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos pilményi - orosz töltött tészta - Пельмени
SweetSzenilla 57 recept

Szeretem az orosz konyha puritán egyszerűségét. A pilményi, vagyis fültészta nagyon egyszerű, laktató, finom étel akár ebédre vagy vacsorára. Mindig dupla adagot készítek, és a felét tálcára rakom, hogy ne érjenek össze, fagyasztom, majd zacskózom. Kicsit macerás, de nagyon megéri. Hasonló az olasz raviolihoz, csak finomabb.

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A feltét hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...