r
Nosalty Logó

Hagyományos hortobágyi Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Hagyományos hortobágyi Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1863 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1998.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1863 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lapockát kockákra feldaraboljuk, megmossuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, kockákra daraboljuk, a zsírban üvegesre pároljuk. Rátesszük a pirospaprikát, sót, borsot, kettőt-hármat keverünk rajta.
  3. Rátesszük a húst, összekeverjük, és annyi vizet, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzzük (azért néha kavarjuk meg).
  4. Ha megfőtt, leszűrjük a pörköltlét egy lábasba, ledaráljuk a húst egy tálba.
  5. A tejfölt a kanál liszttel csomómentesre keverjük, egy kevés pörköltlével hígítjuk, majd az egészet hozzáöntjük a pörköltalaphoz. Kicsit besűrítjük, ha szükséges, tegyünk még hozzá vizet. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsünk utána.
  6. A palacsintára elterítünk kb. 1,5 ek darált húst, meglocsoljuk 1-1,5 ek tejfölös szafttal.
  7. A palacsinta mind a négy oldalát kicsit felhajtjuk (hogy ne menjen ki a töltelék), majd összehajtjuk.
  8. Tálra vagy tányérra tesszük, és a maradék pörkölt szafttalmeglocsoljuk.
  9. Melegen tálaljuk (adagonként a mikróban szoktam megmelegíteni, mert készítés közben kihűl).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 38870
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palacsintát sütött a párom. Ez az ő reszortja, mert profi módon egyszerre kettőben süti, én csak bekeverem a tésztáját. Lecsíptem a kész palacsintákból 10 db-ot, folpackkal lefedve eltettem a hűtőbe. 3 nap múlva elővettem, mikróban picit megmelegítettem, hogy ne törjön, és megtöltöttem. Mivel nagyon régen nem csináltam hortobágyit, hipp-hopp elfogyott, és még meg is dicsértek.:) Sajnos pontos mennyiséget a palacsintákhoz nem tudok adni, "érzésre" keverem. Ezért keresgéltem az oldalon palacsintát. A sok dicséret alapján Andi80 palacsintáját javaslom, kevesebb cukorral. Az elkészítési időt csak saccoltam...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...