r
Nosalty Logó

Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3104 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 776 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.3 g

Zsír

  • Összesen
    209.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5633.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    1250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 3104 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A húst felszeleteljük, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk.
  3. A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük (ha nem elég híg, akkor teszünk hozzá 1-2 ek vizet), hogy sűrű massza legyen belőle. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.
  4. Miután lisztbe megforgattuk a hús mindkét oldalát, belemártjuk a szószba, és forró olajban kisütjük.
  5. Miután megsült, lecsepegtetjük, közepes tepsibe egymás mellé fektetjük, ráhalmozzuk a karfiolt, és leöntjük a maradék szósszal, amit kikeverünk a tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10366
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell
Salamon Csilla 1203 recept

Most az ünnepek alatt ez lesz az egyik étel, ami az asztalra kerül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...