Hagymás-tejfölös szaftos sertéskaraj
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
2 teáskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
400 g tejföl
-
2 ek finomliszt
-
2 dl víz
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
50g víz0 kcal
-
25g víz0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g víz0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
48.7g sertés rövidkaraj81 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
13.1g vöröshagyma5 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
19.5g tejföl39 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
9.7g víz0 kcal
-
4.9g víz0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.2 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2253.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 642 mg
-
Nátrium 1317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 379 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 126 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229 g
Zsír
-
Összesen 203.7 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 876 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9014.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 291 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 2568 mg
-
Nátrium 5267 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 1515.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 516 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Elkészítés
- A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felszeleteljük.
- A karajt kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
- 0,5 dl forró olajon mindkét oldalát addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik.
- Rátesszük a hagymát, és hozzáadjuk a sót, borsot, fűszerpaprikát.
- Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és időnkénti kevergetés mellett puhára főzzük a karajokat.
- Amikor a hús már annyira megpuhult, hogy villával szétszedhető lenne, elkészítjük a habarást. A tejfölt összekeverjük a liszttel, és felöntjük 1 dl vízzel. A forrásban lévő húshoz keverjük.
- 1-2 percig még főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik.
- Köretként kínáljunk mellé krumplipürét, ami az egyik előző receptemben megtalálható. Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 90 perc
Ennek a receptnek az a lényege, hogy a hús nagyon puha legyen, akár villával is vágható. A hagymás tejfölös mártás már csak a ráadás, ami nagyon jól illik a húshoz. Aki szereti a hagymás-tejfölös dolgokat, annak nagy valószínűséggel ízleni fog, de aki nem, annak is lehet, hogy az ínyére lesz, mert például én és néhány barátom nem vagyunk oda az ilyen ételekért, mégis az egyik nagy kedvencünk ez az étel.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!