Hagymás szálzellerkrémleves
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
50 dkg halványító zeller
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
7.5 dl tej
-
1 db babérlevél
-
60 g crème fraîche
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
319
Kalória
8g
Fehérje
19.4g
Szénhidrátok
22.1g
Zsír
145.8g
Víz
53.7g
Koleszterin
2.6g
Rost
11.2g
Cukor
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g halványító zeller16 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
188g tej105 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g crème fraîche54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
319
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g halványító zeller62 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
750g tej420 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
60g crème fraîche214 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1274
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
31.8g halványító zeller4 kcal
-
11.4g vöröshagyma4 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
47.7g tej27 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.8g crème fraîche14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
81
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 272 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 145.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
319
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 88.2 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2118 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 1088 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 751 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 583 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1298 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1270 micro
Összesen
1274
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
81
kcal
Elkészítés
- A zellert vékony karikákra, a hagymát apróra vágjuk. A karikák közül párat tegyünk félre díszítésnek, felhasználásig hideg vízben tartva.
- A vajat olvasszuk meg, és míg puhulni kezdenek (kb. 5 perc), pároljuk rajta a zöldségeket.
- Szórjuk rájuk a lisztet, keverjük el, majd fokozatosan öntsük fel a tejjel.
- Adjuk hozzá a babérlevelet, és kb. 20 percig alacsony lángon, gyengén forraljuk.
- Mikor a zeller is megpuhult, hagyjuk kicsit kihűlni a levest, a babérlevelet szedjük ki, és turmixoljuk össze krémmé a zöldségeket.
- Sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a créme fraîche-t, és melegítsük újra fel, de már ne forraljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 30 perc
A recept forrása, a www.abelandcole.co.uk oldal -a cég kihozta a szálzellert meg a hagymát, és el is kel a segítségük a felhasználást tekintve. Azt hiszem, zellergumóból is remekül el lehet készíteni, íze ugyanis nagyon hasonló ahhoz. Igazi téli, melegítő finomság.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!