r
Nosalty Logó

Hagymás-szalonnás csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dömi
Hagymás-szalonnás csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    743 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4114 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 468 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2643.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16485 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2973 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16455 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1900 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a májat, felnegyedeljük. Megtisztítjuk a hozzávalókat, és a hagymát szeleteljük, a többit tetszés szerint összevágjuk.
  2. Kevés olajon a hagymát és a szalonnát megpirítjuk, majd ha a szalonna zsírját engedte, akkor rátesszük a májat.
  3. Rászórjuk a fokhagymát és a borsot.
  4. Amikor már jó, megszórjuk kevés pirospaprikával (a színe miatt), és ízlés szerint sózzuk. Azért ilyenkor, hogy a máj ne keményedjen meg!
  5. Rizzsel vagy steakburgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19484
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vigyázat, gyors kaja! Már régóta májra vágytam, és nem volt időm főzni! Hát íme, egy kis finomság! Drága párom találmánya, és készítménye! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...