r
Nosalty Logó

Hagymás-spárgás sós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Hagymás-spárgás sós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1153 micro
Összesen 457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4410 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    918 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    615 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3117 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5763 micro
Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a szezámmagot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal, gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges, akkor egy pici hideg vizet adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
  3. Ezután nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe piheni.

Töltelék

  1. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
  2. Az újhagyma zöld szárát vágjuk le, és a külső levelét távolítsuk el. (ha nagyobbak a hagymák, akkor vágjuk félbe)
  3. A tojásokat üssük bele egy tálba, majd keverjük simára a liszttel. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy jó csipet szerecsendióval, majd adjuk hozzá a tejszínt, és szintén keverjük simára.
  4. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd ízlés szerint helyezzük rá a spárgát és az újhagymát. Ezután óvatosan öntsük rá a tejszínes-tojásos keveréket.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
  6. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.
  7. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 692
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...