r
Nosalty Logó

Hagymás-spárgás sós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Hagymás-spárgás sós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1153 micro
Összesen 457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4410 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    1998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    918 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    615 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3117 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5763 micro
Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    348 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a szezámmagot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal, gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges, akkor egy pici hideg vizet adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
  3. Ezután nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe piheni.

Töltelék

  1. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
  2. Az újhagyma zöld szárát vágjuk le, és a külső levelét távolítsuk el. (ha nagyobbak a hagymák, akkor vágjuk félbe)
  3. A tojásokat üssük bele egy tálba, majd keverjük simára a liszttel. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy jó csipet szerecsendióval, majd adjuk hozzá a tejszínt, és szintén keverjük simára.
  4. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd ízlés szerint helyezzük rá a spárgát és az újhagymát. Ezután óvatosan öntsük rá a tejszínes-tojásos keveréket.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
  6. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.
  7. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 689
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek