Hagymás-spárgás sós pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
40g finomliszt146 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
3g szezámmag16 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelék
-
100g zöldspárga14 kcal
-
74g újhagyma14 kcal
-
60g főzőtejszín79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
Összesen
457
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
4g só0 kcal
Töltelék
-
500g zöldspárga70 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
2280
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tészta
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
6g vaj43 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.8g szezámmag5 kcal
-
0.2g só0 kcal
Töltelék
-
30.2g zöldspárga4 kcal
-
22.2g újhagyma4 kcal
-
18.1g főzőtejszín24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6.6g tojás8 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
Összesen
137
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 172 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 882 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 183.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 623 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1153 micro
Összesen
457
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 139.2 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 860 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4410 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 837 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 1998 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 918 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1451 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 615 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 1188 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 3117 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5763 micro
Összesen
2280
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
200 g finomliszt
-
100 g vaj
-
2 ek szezámmag
-
1 kk só
Töltelék
-
1 csomag zöldspárga
-
4 közepes db újhagyma
-
300 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
Tészta
- A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.
- Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a szezámmagot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal, gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges, akkor egy pici hideg vizet adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
- Ezután nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe piheni.
Töltelék
- A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
- Az újhagyma zöld szárát vágjuk le, és a külső levelét távolítsuk el. (ha nagyobbak a hagymák, akkor vágjuk félbe)
- A tojásokat üssük bele egy tálba, majd keverjük simára a liszttel. Ezután sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy jó csipet szerecsendióval, majd adjuk hozzá a tejszínt, és szintén keverjük simára.
- Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd ízlés szerint helyezzük rá a spárgát és az újhagymát. Ezután óvatosan öntsük rá a tejszínes-tojásos keveréket.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 692
- Feltöltés dátuma: 2021. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept