Hagymás rostélyos 2.
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
100g marhacomb142 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
400g marhacomb568 kcal
-
720g vöröshagyma262 kcal
-
0 kcal
-
40g mustár24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
30.1g marhacomb43 kcal
-
54.1g vöröshagyma20 kcal
-
0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12.8g napraforgó olaj113 kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 48.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 226.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.1 g
Zsír
-
Összesen 194.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2346.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1077 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 906.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 70 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 151 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
-
40 dkg marhacomb
-
8 közepes fej vöröshagyma
-
flekken fűszerkeverék ízlés szerint
-
4 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A marhaszeleteket gyengén klopfoljuk, éppen csak annyira, hogy a rostok kicsit felpuhuljanak. Ezután ízesítjük a fűszerekkel, és az egyik oldalát megkenjük a mustárral. (A mustárréteg vastagsága ízlés dolga, én jó vastagon szoktam megkenni.)A szeleteket egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, és lehetőleg egy naponát hűtőbenpácoljuk.
- A bepácolt húsdarabokat forró teflonserpenyőben hirtelen megsütjük, majd tányérra szedve fóliával lefedjük.
- A hagymákat kb. fél cm-es karikára vágjuk, majd a karikákat szétszedegetjük, és liszttel megszórjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
- Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a megsült hagymát, és úgy tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 320
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 69616
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 18.
Ajánló
Láttam már olyan receptet is, hogy a hússzeleteket sütés előtt lisztbe forgatják, én teljesen feleslegesnek tartom, hiszen így is szépen megsül a hús, és a mustár is rajta marad. Nagyon fontos a hirtelen sütés, így nem kell a húsokat párolni, viszont sütés után mindenképp fedjük le, és adjunk neki 10 perc pihenőt. Nálunk a sült burgonya jön be hozzá, de ha a sütés után visszamaradt pörcanyagot kevés mustárral és tejszínnel felforraljuk, akkor egy finom kis szaftot kapunk, és köretnek adhatunk hozzá rizst.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon kevés helyen ettem hasonlóképpen készült rostélyost, mert általában "elspórolják" a hagymasütést, inkább csak párolják. Nálunk ebben a formában nagyon kapós, ha háromszor ennyi hagymát sütnék is, mind elfogyna. Megéri rászánni a munkát, az időt és a fáradságot.