r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Debmo
Hagymás rostélyos 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 590 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    70 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 2357 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marhaszeleteket gyengén klopfoljuk, éppen csak annyira, hogy a rostok kicsit felpuhuljanak. Ezután ízesítjük a fűszerekkel, és az egyik oldalát megkenjük a mustárral. (A mustárréteg vastagsága ízlés dolga, én jó vastagon szoktam megkenni.)A szeleteket egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, és lehetőleg egy naponát hűtőbenpácoljuk.
  2. A bepácolt húsdarabokat forró teflonserpenyőben hirtelen megsütjük, majd tányérra szedve fóliával lefedjük.
  3. A hagymákat kb. fél cm-es karikára vágjuk, majd a karikákat szétszedegetjük, és liszttel megszórjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. Tálaláskor a hússzeletekre halmozzuk a megsült hagymát, és úgy tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 320
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 69616
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 18.

Ajánló

Láttam már olyan receptet is, hogy a hússzeleteket sütés előtt lisztbe forgatják, én teljesen feleslegesnek tartom, hiszen így is szépen megsül a hús, és a mustár is rajta marad. Nagyon fontos a hirtelen sütés, így nem kell a húsokat párolni, viszont sütés után mindenképp fedjük le, és adjunk neki 10 perc pihenőt. Nálunk a sült burgonya jön be hozzá, de ha a sütés után visszamaradt pörcanyagot kevés mustárral és tejszínnel felforraljuk, akkor egy finom kis szaftot kapunk, és köretnek adhatunk hozzá rizst.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon kevés helyen ettem hasonlóképpen készült rostélyost, mert általában "elspórolják" a hagymasütést, inkább csak párolják. Nálunk ebben a formában nagyon kapós, ha háromszor ennyi hagymát sütnék is, mind elfogyna. Megéri rászánni a munkát, az időt és a fáradságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...