Hagymás-paprikás sült bab morzsával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Panno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
267g fehérbab888 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
24 kcal
-
4 kcal
-
33g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
58g tejföl116 kcal
Összesen
1137
kcal
- 17% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
800g fehérbab2664 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
71 kcal
-
11 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Összesen
3409
kcal
- 17% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
66.6g fehérbab222 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.2g zsemlemorzsa16 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
14.6g tejföl29 kcal
Összesen
284
kcal
- 17% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.3 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2420.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 738 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 884 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 121.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1060 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 371 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
1137
kcal
- 17% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7260.2 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 2214 mg
-
Vas 87 mg
-
Magnézium 1572 mg
-
Foszfor 2653 mg
-
Nátrium 558 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 532.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 126 mg
VÍZ
-
Összesen 364.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3179 micro
-
Kolin: 578 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1113 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
3409
kcal
- 17% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 604.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 30.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
-
800 g fehérbab
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, pillanatra levesszük a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Visszatesszük a tűzre, és pár percig rotyogtatjuk a "pörkölt alapot".
- Közben lecsöpögtetjük a babot, átmossuk. Majd beleszórjuk a paprikás-hagymás keverékünkbe, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Pár percig együtt főzzük.
- Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, beleöntjük a babot, tetejére kenyérmorzsát szórunk.
- Kb. 20 perc alatt sütőben összesütjük. Tejföllel kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6440
- Feltöltés dátuma: 2013. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Panno
63 recept
Tejföllel, minden mennyiségben! forrás: Stahl magazin, 2012. ősz.