r
Nosalty Logó

Hagymás-paprikás sült bab morzsával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Panno
Hagymás-paprikás sült bab morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1137 kcal
  • 17% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3409 kcal
  • 17% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 17% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    884 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1060 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1137 kcal
  • 17% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    199 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7260.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    2214 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    1572 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    126 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3179 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1113 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 3409 kcal
  • 17% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, pillanatra levesszük a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Visszatesszük a tűzre, és pár percig rotyogtatjuk a "pörkölt alapot".
  3. Közben lecsöpögtetjük a babot, átmossuk. Majd beleszórjuk a paprikás-hagymás keverékünkbe, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Pár percig együtt főzzük.
  4. Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, beleöntjük a babot, tetejére kenyérmorzsát szórunk.
  5. Kb. 20 perc alatt sütőben összesütjük. Tejföllel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6440
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejföllel, minden mennyiségben! forrás: Stahl magazin, 2012. ősz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...