Hagymás mustáros csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
Összesen
309
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Összesen
1235
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
43g csirkemellfilé52 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
32.5g vöröshagyma12 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
9.6g főzőtejszín13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.6g fehérbor8 kcal
Összesen
120
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 501 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 196.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
309
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2003.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 180 mg
-
Foszfor 1184 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 786.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 329 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
1235
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
2 teáskanál mustár
-
2 nagy db vöröshagyma
-
2 ek vaj
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Vágjuk vékony szeletekre a csirkemelleket, majd sózzuk, borsozzuk őket.
- Serpenyőben melegítsük fel a vajat és olajat, és ebben süssük át a hússzeletek mindkét oldalát (kb. 3-3 perc), majd szedjük ki őket egy tálra.
- A visszamaradt zsiradékon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a 2 dl vízben elkevert mustárt, majd a fokhagymát. 1 dl vizet helyettesíthetünk fehérborral is, ha szeretjük és van otthon.
- Fedő alatt 15 percig pároljuk az egészet, majd törjük át a hagymás szaftot. Keverjük hozzá a tejszínt, tegyük vissza a szaftba a csirkemell szeleteket és forraljuk össze még pár percig.
- Találjuk főtt rizzsel, burgonyapürével, krokettel vagy bármilyen tetszés szerinti körettel.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16225
- Feltöltés dátuma: 2014. január 05.
Ajánló
Tálalhatjuk rizzsel, burgonyapürével, krokettel vagy bármilyen körettel, amit szeretünk. Aki nem ehet tejszínt, vagy elfelejtett venni, elkészíthető anélkül is, úgyis nagyon finom. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Audrey
71 recept
Ez a recept egy régi kedvenc, amiről az elmúlt egy-két évben megfeledkeztem, de most rábukkantam, és nagy örömünkre ismét elkészítettem. :) Aki szereti a hagymát, próbálja ki, nem fogja megbánni! Az eredeti recept szerint a hagymát össze kellene törni, miután megfőtt, de én szeretem ilyen darabosan, úgyhogy én ezt a lépést kihagytam, ezért látszanak a képen is a hagyma darabkák.