r
Nosalty Logó

Hagymás marhaszelet Koszider konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Hagymás marhaszelet Koszider konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 414 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.5 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3142.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1655 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szín marhahúst válasszunk, ami nem zsíros-faggyús, például combot. A húst szép, nem túl vékony szeletekre felvágjuk, személyenként kettőt-kettőt számítsunk.
  2. A megtisztított hagymát szálasra felvágjuk. Egy nagy, magas falú serpenyőben (lábosban) felforrósítjuk a zsírt, rádobjuk a felvágott hagymát, két nagy csipet sóval megszórjuk, és pár percig fedő alatt dinszteljük.
  3. Ezután rátesszük a hússzeleteket, mindkét oldalukat fehéredésig pároljuk. Most felöntjük az alaplével (vagy fél liter vízzel és egy marhahús-leveskockával), lefedjük, és lassú tűzön addig pároljuk, míg a hús egészen porhanyós nem lesz. Ez legalább 2 óra, de akár több is lehet! Ezalatt a hagyma egészen pépesre szétfő, a szaftja besűrűsödik. (Ha nagyon pirulna, egészen kevés vizet öntsünk alá, sűrűnek kell maradnia.)
  4. Párolás közben fűszerezzük jó sok borssal, ha még kell, kevés sóval, tehetünk rá egy kis csípős paprikát is. Mivel a párolt hagyma nagyon édeskés, egy-két kiskanál mustárral savanyítsuk be a szaftot.
  5. Ha a hús puha, de még vizes a szaftja, a fedőt levéve süssük el belőle a vizet. Kóstoljuk meg, kíván-e még fűszert. A végeredmény szétomlóan puha marhaszelet, sűrű, édeskés-savanykás szaftban. Még hidegen is kitűnő, kenyérrel kimártogatva!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 43607
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 03.

Ajánló

A marha mellé vörösbort szokás ajánlani, de ez a könnyű párolt hús és hagyma szerintem jobb fehér borral. Vagy a Jolly Joker sörrel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás marhaszelet Koszider konyhájából
koszider 90 recept

Elkészítése ugyan időigényes, de nagyon egyszerű és rendkívül finom. Köretnek én most dinsztelt-pirított krumplit készítettem, de sült krumplival, krumplipürével is jó. Karakteres főzelék (pl. kelkáposzta, bab) mellé is finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...