r
Nosalty Logó

Hagymás-kukoricás csirke

NS
Hagymás-kukoricás csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

122
Kalória
13.3g
Fehérje
4.2g
Szénhidrát
5.7g
Zsír
69.3g
Víz
41.1g
Koleszterin
598.1mg
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 122 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    277.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 487 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet feldaraboljuk, kockákra, csíkokra, kis hogyan szeretné.
  2. Besózzuk, fűszerezzük. Én borssal és majorannával ízesítettem, de ezt is mindenki maga ízlése szerint tegye, ki mit szeret.
  3. Míg egy kicsit áll a fűszerekkel a csirke, addig a hagymát csíkokra vágjuk (szóval csak egy irányban felszeleteljük), illetve a kukoricát is előkészíthetjük (ha fagyasztott, akkor vegyük elő, ha konzerv, akkor csöpögtessük le).
  4. A csirkedarabokat kevés olajon megsütjük.
  5. Amikor már puha, megsült rendesen, akkor rádobjuk a hagymát és a kukoricát.
  6. Kicsit még sütjük/pároljuk, hogy a hagyma és a kukorica is megpuhuljon.
  7. Én a hagymát roppanósan szeretem, így nem hagytam a tűzön sok ideig.
  8. Valamilyen körettel elfogyasztjuk jóízűen, nálunk rizs volt itthon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Volt itthon egy kis csirke, de nem akartam csak úgy magában kisütni. A szekrényben volt vöröshagyma, a mélyhűtőben pedig fagyasztott kukorica. Miért is ne próbálnánk ki együtt.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...