r
Nosalty Logó

Hagymás kifli füstölt sajttal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hagymás kifli füstölt sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1181 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    276.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7674.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    556 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    5599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1186 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 4721 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben, közben megpirítjuk a vöröshagymát, melyet apró kockákra vágtunk.
  2. Felolvasztjuk a margarint, majd a 4 gerezd fokhagymát zúzott állapotban belekeverjük, ezt kicsit félretesszük.
  3. A lisztet összekeverjük a sóval, majorannával, petrezselyemmel, valamint a borssal. 2 tojássárgáját kikeverjük a tejföllel.
  4. A felfuttatott élesztőt és a tejfölös tojássárgáját, valamint a pirított hagymát összekeverjük, majd elkeverjük a lisztes keverékünkkel.
  5. 1 órát meleg helyen letakarva állni (kelni) hagyjuk.
  6. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk, mivel kifli lesz, célszerű kör alakúra nyújtani. Ezután a kinyújtott tésztát megkenjük fokhagymás margarinnal, majd a lereszelt füstölt sajtot is rászórjuk.
  7. 12 db egyenlő cikkekre vágjuk, majd a szélesebbik végénél fogva feltekerjük és csiribí: KIFLI! :)
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ahol letakarva további 20 percig kelesztjük.
  9. Megkenjük tojássárgájával, megszórjuk fehér szezámmaggal.
  10. Előmelegített sütőben sütjük. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3802
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sós kifliből indult a recept, az évek folyamán alakult, finomodott. Férjem is nagyon szereti, pedig Ő szakács. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...