r
Nosalty Logó

Hagymás hús Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Hagymás hús Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Összesen 3215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 402 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    779 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6971.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    2670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1653.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3215 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Elkészítés

A hozzávalók elkészítése, összerakása

  1. Kb. 1 kg krumplit meghámozunk, és felkarikázzuk. Egy kb. 40x25 cm-es tepsit vagy jénait kikenünk zsiradékkal, és a krumplikarikák felét szépen sorban egymás mellé rakosgatjuk, majd megsózzuk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és az egyiket a krumplikra szórjuk.
  3. Ezután a felszeletelt és kiklopfolt sertéshúst besózzuk, borsozzuk, majd szépen a hagymákra rakosgatjuk. A húst megkenjük mustárral, majd rátesszük a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeleteket.
  4. A szalonna szeleltekre rászórjuk a másik karikára vágott hagymát, és erre szépen rárakosgatjuk a krumplik másik felé. Ezt a sor krumplit is megsózzuk, majd a kis pohár tejfölt összekeverjük, s rákenegetjük a krumplik tetejére.
  5. Kb. 2 dl vizet aláöntünk, és alufóliával letakarjuk.

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

  1. Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük.
  2. Ezután kivesszük a tepsit, levesszük róla az alufóliát, ráreszeljük a trappista sajtot, és még visszarakjuk kb. 10 percre, hogy megpiruljon a teteje, és ráolvadjon a sajt.
  3. Én a tepsiben 8 kockára vágom a hagymás husit, és úgy tálalom.
  4. Tányéron még tejföllel meglocsoljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2577
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Ajánló

Ezt a receptet kb. 25 éve találtam ki, de szinte mindig valamit újítottam rajta. Először nem volt rajta szalonna, hagyma és mustár sem. Kb. 2 év alatt találtam ki ezt a mai receptet, s kb. 23 éve mindig így készítem. A család nagy kedvence lett!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családunk egyik ünnepi étele!! Nálunk mindenki szereti!!

Hozzávalók

A hozzávalók elkészítése, összerakása

A hagymás hús tepsibe rakása, megsütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...