Hagymás burgonya-rétes
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
250g burgonya144 kcal
-
63g rétesliszt228 kcal
-
9g búzadara32 kcal
-
2g só0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
10g tej6 kcal
-
13g vaj90 kcal
Töltelék
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
798
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
1000g burgonya578 kcal
-
250g rétesliszt910 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
8g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
40g tej22 kcal
-
50g vaj359 kcal
Töltelék
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3192
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
59.1g burgonya34 kcal
-
14.8g rétesliszt54 kcal
-
2.1g búzadara8 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
44 kcal
-
2.4g tej1 kcal
-
3g vaj21 kcal
Töltelék
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
188
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 43.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1147.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 796 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 195.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
798
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.2 g
Zsír
-
Összesen 172.5 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4589.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 806 mg
-
Nátrium 3183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 782.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
3192
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
188
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Tészta
-
1 kg burgonya
-
25 dkg rétesliszt
-
3 evőkanál búzadara
-
2 kávéskanál só
-
1 dl napraforgó olaj
-
4 ek tej
Töltelék
-
2 közepes db vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Tészta
- A burgonyát héjában megfőzzük, legjobb este, hogy másnap könnyebb legyen meghámozni és lereszelni.
- Hozzáadjuk a lisztet, a darát, a sót, az olajat, a tejet, és összedolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk.
- Lisztes deszkán egyenként kinyújtjuk, mint a beiglit, megkenjük a sült hagymával, felcsavarjuk, és kisebb méretű, kiolajozott tepsibe helyezzük, kézzel laposabbá nyomkodjuk. A másikkal is ugyanígy járunk el, kinyújtjuk, megkenjük sült hagymával, feltekerjük, majd a másik mellé helyezzük, nyomkodjuk lapossá.
- Sütés előtt késsel felvágjuk szeletekre, lekenjük olvasztott vajjal, de lehet olajjal.
- Előmelegített sütőben szép aranybarnára, finom ropogósra megsütjük.
Töltelék
- A megtisztított hagymát kockára vágjuk, és olajon, megszórva kevés sóval megfonnyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 26x25
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 574
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 48211
- Feltöltés dátuma: 2015. január 11.
Ajánló
A burgonyától függ, hogy mennyi liszt kell hozzá, netán vizesebb a burgonya, adjunk hozzá még lisztet. Legközelebb felvágom, és bizonyos távolságra rakom, majd ezután sütöm. Szeretem, ha finom ropogósra sülnek a szélei.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Találtam egy burgonyás rétest, kipróbáltam, de nekem nem éppen jött be. Aztán eszembe jutott az édesanyám hagymás krumplija, gondoltam a hagymával megtöltöm, így ez a rétes lett a végeredmény. A hagymával elrontani nem lehet semmit, gondoltam, és bejött! Legközelebb felvágom, bizonyos távolságra rakva fogom megsütni, hogy ropogós legyen a széle.Igaz,akkor már nem rétes lessz.