r
Nosalty Logó

Hagymás burgonya-rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Hagymás burgonya-rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 798 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    3183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 3192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 188 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, legjobb este, hogy másnap könnyebb legyen meghámozni és lereszelni.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a darát, a sót, az olajat, a tejet, és összedolgozzuk. Két egyenlő részre osztjuk.
  3. Lisztes deszkán egyenként kinyújtjuk, mint a beiglit, megkenjük a sült hagymával, felcsavarjuk, és kisebb méretű, kiolajozott tepsibe helyezzük, kézzel laposabbá nyomkodjuk. A másikkal is ugyanígy járunk el, kinyújtjuk, megkenjük sült hagymával, feltekerjük, majd a másik mellé helyezzük, nyomkodjuk lapossá.
  4. Sütés előtt késsel felvágjuk szeletekre, lekenjük olvasztott vajjal, de lehet olajjal.
  5. Előmelegített sütőben szép aranybarnára, finom ropogósra megsütjük.

Töltelék

  1. A megtisztított hagymát kockára vágjuk, és olajon, megszórva kevés sóval megfonnyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 574
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 48211
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

A burgonyától függ, hogy mennyi liszt kell hozzá, netán vizesebb a burgonya, adjunk hozzá még lisztet. Legközelebb felvágom, és bizonyos távolságra rakom, majd ezután sütöm. Szeretem, ha finom ropogósra sülnek a szélei.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Találtam egy burgonyás rétest, kipróbáltam, de nekem nem éppen jött be. Aztán eszembe jutott az édesanyám hagymás krumplija, gondoltam a hagymával megtöltöm, így ez a rétes lett a végeredmény. A hagymával elrontani nem lehet semmit, gondoltam, és bejött! Legközelebb felvágom, bizonyos távolságra rakva fogom megsütni, hogy ropogós legyen a széle.Igaz,akkor már nem rétes lessz.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...