Hagymaleves timu konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
timu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
198
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
785
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1.5g vaj11 kcal
-
14.3g vöröshagyma5 kcal
-
19.5g újhagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.3g fehérbor4 kcal
-
53g alaplé4 kcal
-
5.3g tejföl10 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0g mustár0 kcal
Összesen
41
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 999.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 822 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 146.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Összesen
198
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3998.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 342 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 3287 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 586.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 426 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 462 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1392 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2525 micro
Összesen
785
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
3 közepes db vöröshagyma
-
4 db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl fehérbor
-
1 l alaplé
-
1 dl tejföl
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 teáskanál mustár
Elkészítés
- A vöröshagymát megpucoljuk, és kb. 3-4 mm vastagra felszeleteljük. Ha van póréhagymánk, akkor vegyesen használjuk. Annál finomabb, minél többféle hagymából készül.
- Az újhagymát felkarikázzuk.
- A vöröshagymát vajon elkezdjük párolni. Ne dinszteljük, csak pároljuk! Ha kicsit összeesett, adjuk hozzá az újhagymát is. Ha megfonnyadtak a hagymák, öntsük fel fehérborral. Várjuk meg, míg elpárolódik.
- Öntsük fel az alaplével, és lefedve főzzük 20-25 percig.
- Ha eltelt a 25 perc, hőkiegyenlítést végzünk. A levesből adjunk egy merőkanállal a keményítővel és mustárral kikevert tejfölhöz, keverjük el, és így adjuk hozzá a leveshez, így nem lesz csomós vagy darabos. Forraljuk fel, és főzzük össze pár perc alatt.
- Sajtos pirítóssal, snidlinggel megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10215
- Feltöltés dátuma: 2018. június 12.
Ajánló
1 pohár száraz fehérbor kiváló választás mellé
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
timu
25 recept
Egy könnyű leves, ami minden évszakban jól tud esni. Olcsó, kiadós és finom, próbáld ki te is!