r
Nosalty Logó

Hagymakrémleves Zsana konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hagymakrémleves Zsana konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 3123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Leveshez

Levesbetéthez

Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 781 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    249.3 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9309.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    2884 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    3906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1935.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 3123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Levesbetéthez

Elkészítés

Leveshez

  1. A hagymákat és a burgonyát megpucoljuk, és megmossuk (tipp: ha a hagymát pucolás után félbevágjuk, és hideg vízbe tesszük, szeleteléskor nem lesz sírás!). A hagymákat felszeleteljük, a burgonyát és a vajat kis kockára vágjuk, és együtt lábasba tesszük.
  2. Kis lángon elkezdjük párolni. Megsózzuk, hogy a hagyma kiengedje a levét, és hozzáadjuk a majorannát, a tárkonyt és a kakukkfüvet. Gyakran megkeverjük, és mikor összeesik a hagyma, hozzáöntjük a fehérbort. Kicsit hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Hozzádobjuk a rozmaringágat, és együtt főzzük kb. 20-25 percet.
  4. Ha megfőtt a hagyma és a burgonya is (szét lehet nyomni), levesszük a tűzről, a rozmaringágat kihalásszuk, és leturmixoljuk. Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt. Ezek után visszatesszük a tűzre (takarék lángon), megszórjuk a borssal, a szerecsendióval, hozzáadjuk a balzsamecetet, ha van, és sózzuk még, ha szükséges. Egyet forr, és készen van!
  5. Tányérba szedjük, és pirított baconnal és/vagy reszelt sajttal, parmezánnal (ki mivel szereti) tálaljuk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6332
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Üdülésünk során étteremben ettem kakukkfüves hagymalevest, ami olyan finom volt, hogy amikor hazaértünk, nekiálltam hagymalevest főzni! Igaz, amit az étteremben ettünk nem krémleves volt, de ez is finom, és a saját ízlésünkre "tökéletesítettem"! A párom rajong érte!

Hozzávalók

Leveshez

Levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...