Hagymakrémleves Zsana konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Leveshez
-
125g vöröshagyma46 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
6g fehérbor5 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
250g víz0 kcal
Levesbetéthez
-
50g bacon197 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
781
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Leveshez
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
1000g víz0 kcal
Levesbetéthez
-
200g bacon786 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
3123
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
Leveshez
-
19g vöröshagyma7 kcal
-
7.6g póréhagyma2 kcal
-
7.6g burgonya4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
3.8g vaj27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.9g fehérbor1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
3.8g főzőtejszín5 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
37.9g víz0 kcal
Levesbetéthez
-
7.6g bacon30 kcal
-
7.6g sajt27 kcal
-
3.8g parmezán sajt15 kcal
Összesen
118
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 62.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2327.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 721 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 534 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 483.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 430 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 431 micro
Összesen
781
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125 g
Zsír
-
Összesen 249.3 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9309.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 2884 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 2138 mg
-
Nátrium 3906 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1935.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1722 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 1615 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1267 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1724 micro
Összesen
3123
kcal
- 5% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Leveshez
-
50 dkg vöröshagyma
-
1 közepes db póréhagyma
-
2 közepes db burgonya
-
3 gerezd fokhagyma
-
10 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
1 kk majoranna
-
1 kk tárkony
-
1 kk kakukkfű
-
25 ml fehérbor
-
1 késhegynyi rozmaring
-
100 ml főzőtejszín
-
1 csipet fehér bors
-
1 csipet szerecsendió
-
1 l víz
Levesbetéthez
-
200 g bacon
-
200 g sajt
-
100 g parmezán sajt
Elkészítés
Leveshez
- A hagymákat és a burgonyát megpucoljuk, és megmossuk (tipp: ha a hagymát pucolás után félbevágjuk, és hideg vízbe tesszük, szeleteléskor nem lesz sírás!). A hagymákat felszeleteljük, a burgonyát és a vajat kis kockára vágjuk, és együtt lábasba tesszük.
- Kis lángon elkezdjük párolni. Megsózzuk, hogy a hagyma kiengedje a levét, és hozzáadjuk a majorannát, a tárkonyt és a kakukkfüvet. Gyakran megkeverjük, és mikor összeesik a hagyma, hozzáöntjük a fehérbort. Kicsit hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
- Hozzádobjuk a rozmaringágat, és együtt főzzük kb. 20-25 percet.
- Ha megfőtt a hagyma és a burgonya is (szét lehet nyomni), levesszük a tűzről, a rozmaringágat kihalásszuk, és leturmixoljuk. Turmixolás közben hozzáadjuk a tejszínt. Ezek után visszatesszük a tűzre (takarék lángon), megszórjuk a borssal, a szerecsendióval, hozzáadjuk a balzsamecetet, ha van, és sózzuk még, ha szükséges. Egyet forr, és készen van!
- Tányérba szedjük, és pirított baconnal és/vagy reszelt sajttal, parmezánnal (ki mivel szereti) tálaljuk!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6332
- Feltöltés dátuma: 2014. november 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Üdülésünk során étteremben ettem kakukkfüves hagymalevest, ami olyan finom volt, hogy amikor hazaértünk, nekiálltam hagymalevest főzni! Igaz, amit az étteremben ettünk nem krémleves volt, de ez is finom, és a saját ízlésünkre "tökéletesítettem"! A párom rajong érte!