Hagymakrémleves Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
18 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
189
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
71 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
800g zöldség alaplé56 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
750
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
18.2g vöröshagyma7 kcal
-
6.8g burgonya4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
6.8g fehérbor6 kcal
-
54g zöldség alaplé4 kcal
-
6.8g főzőtejszín9 kcal
-
6.8g krémsajt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
52
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 782.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 111.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
189
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3129.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 2641 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 447.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
750
kcal
- 2% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 178 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
1 db burgonya
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
100 ml fehérbor
-
800 ml zöldség alaplé
-
100 g főzőtejszín
-
100 g krémsajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A kétféle hagymát és burgonyát megtisztítjuk, mossuk. A hagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A burgonyátaprókockákra vágjuk.
- A forróolajban a kétféle hagymát és burgonyát megdinszteljük. Felöntjük a borral, kb. 1 percig hagyjuk főni. Majd hozzáöntjük a levest és a tejszínt. Felfőzzük, lefedve kb. 20 percig főzzük.
- Felolvasztjuk a levesben a krémsajtot. A levest pürésítjük, átszűrjük. Sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6649
- Feltöltés dátuma: 2013. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha nincs krémsajt, használjunk 200 g tejszínt.