r
Nosalty Logó

Habos szelet diós-lekváros töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kattika
Habos szelet diós-lekváros töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Összesen 6290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Összesen 385 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    340.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5058.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2187 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.1 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    364 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1829 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 6290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához összekeverjük a tojássárgájákat a cukorral, a vajjal, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a tejet.
  2. Nem lesz folyékony massza, belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és betesszük sülni.
  3. A diót és a mogyorót picit megpirítjuk, ledaráljuk.
  4. Kevés tejben feloldunk 3 ek cukrot, és összekeverjük a darált dióval és mogyoróval.
  5. Mikor már majdnem készen van, kb. háromnegyedére, kivesszük, megkenjük baracklekvárral, rákenjük a diós keveréket, végül pedig a cukorral felvert kemény tojásfehérjehabot.
  6. Visszatesszük a sütőbe, amíg teljesen megsül.
  7. Tetejére szórhatunk reszelt csokoládét vagy egyébb díszítő cukorkát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8010
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kattika 126 recept

Azt hittem, mamám már nem tud meglepni, aztán jön egy remek süteménnyel, hogy a hétvégén tanulta egy nénitől, aki a 80 éves születésnapjára sütte a vendégeknek. Nagyon finom sütemény, rögtön el is kértem a receptjét :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémes réteghez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...