r
Nosalty Logó

Habos strudli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kalled
Habos strudli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1058 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 1058 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    543.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1082 micro
Összesen 4230 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a tojások sárgájával, olajjal, sóval, kefirrel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Ezután 15 percet letakarva pihentetjük.
  2. A tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk, és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  3. A tojásfehérjét a cukorral és vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  4. A tészta széleit kihagyva, a lapokra helyezzük kanállal a felvert tojásfehérjés habot. (Lányom kedvéért párat nutellával is megkentem, és arra helyeztem a habot.)
  5. A széleket jól nyomkodjuk össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4159
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár napja Nagykárolyban a Sváb fesztiválon vettünk egy strudli nevű finomságot. Mivel édesszájúak vagyunk, így a krumplis, lekváros és habos kínálatból a habost választottuk. 3 lépést téve már fordultunk is vissza, hogy bizony ebből még vennünk kell. :) Ebből pedig már egyenesen következett, hogy itthon is meg kell sütnöm. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...