r
Nosalty Logó

Habos-ribizlis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Habos-ribizlis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Alap

Tető

Összesen 1172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Alap

Tető

Összesen 4682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Alap

Tető

Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    2076 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1687 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1286 micro
Összesen 4682 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Alap

  1. Lisztet elkeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a margarint, 10 dkg porcukrot, vaníliás cukrot, 5 db tojássárgáját, és jól összedolgozzuk.
  2. Vajjal kikent, liszttel megszórt közepes tepsibe belelapogatjuk a tésztát (nem kell nyújtani).
  3. Forró sütőbe tesszük, félig megsütjük.
  4. 5 db tojásfehérjét 20 dkg cukorral habbá verjük, ribizlit beleforgatjuk, majd a tészta tetejére tesszük, és tovább sütjük, míg a tojáshab szép aranyszínű lesz.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 45463
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos-ribizlis süti
Salamon Csilla 1203 recept

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...