r
Nosalty Logó

Habos gyümölcsös piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Habos gyümölcsös piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A habos borításhoz

Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A habos borításhoz

Összesen 2131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A habos borításhoz

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.8 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 2131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A habos borításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A cukrot megfelezzük, és a fehérjékhez illetve a sárgájákhoz adjuk. A fehérje-cukor keveréket keményre verjük, a sárgája-cukor keveréket pedig addig, amíg sápadt nem lesz (a tojás kifehéredik).
  3. A lisztet és a sütőport a cukros tojássárgájához adjuk.
  4. A lisztes-tojásos keveréket óvatosan összekeverjük a fehérjével. Én ezt a kézi robotgép legalacsonyabb fokozatán csináltam.
  5. Egy nagy tepsit beborítunk vajazott sütőpapírral. Rásimítjuk a tésztát, és 15 percig sütjük.
  6. Amíg sül, a habhoz való tojásfehérjét és cukrot nagyon keményre verjük.
  7. Kivesszük a piskótát, a sütőt 100 fokra állítjuk.
  8. Beterítjük a piskótát a habbal.
  9. Ha szeretnénk rá mintákat, mártsunk bele egy pálcikát az ételfestékbe, és körözzünk vele a habon. De hagyhatjuk fehéren is.
  10. 100 fokon süssük egy óráig.
  11. Mikor kihűlt, felszeleteljük. Tálalhatjuk görög joghurttal, tejszínhabbal, illetve gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2947
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet eredetileg bogyós gyümölcsös verzióban találtam egy kedvenc blogomon, majd olyan verzióban is elkészítem nyáron. A cukormennyiség ellenére ez egy könnyű desszert, mivel semmilyen zsiradékot nem tartalmaz. A végén szeletelhetjük kör vagy háromszög alakúra is. További képek a blogomon.

Hozzávalók

A piskótához

A habos borításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...