r
Nosalty Logó

Habos almaszeszély

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Habos almaszeszély
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 611 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 2440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 611 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1054 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.5 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1644.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    294 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1805 micro
Összesen 2440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  2. Kivajazunk egy sütőformát, elhelyezzük benne a piskótalapot.
  3. A vízből és a cukorból szirupot főzünk, ebben puhára pároljuk a meghámozott, szeletekre vágott almát. Amikor kész, lecsöpögtetjük a gyümölcsöt.
  4. A megmaradt szirupot kenőtollal rákenjük a piskótalapra, erre helyezzük az almaszeleteket.
  5. A tojásfehérjéből a cukorral jó kemény habot verünk, majd óvatosan rákanalazzuk az almatorta tetejére.
  6. A sütőben 8-10 percen át szárítjuk addig, amíg a hab színt nem kap.
  7. Vigyázzunk, nehogy a hab nagyon megbarnuljon.
  8. Kihűlés után szeletelve kínáljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 31047
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 17.

Ajánló

Megjegyzés: Még aznap el kell fogyasztani a teljes mennyiséget, mert a tojáshab másnapra összeesik. Ízlés szerint tejszínhabbal, vagy vanília fagylalttal tálalhatjuk. Régebben elősütött linzeralapra kent boszorkánykrémmel késztették ezt a süteményt, és enyhe tűzön ropogósra szárították.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos almaszeszély
Mártika és Feri 107 recept

 A szon.hu 2007.évi receptversenyére beküldött recept. (1999 évi Magyar Konyha recept módosítása) Gyorsan elkészíthető sütemény. Ha a háziasszony vagy úr nem akar a piskótát sütni, a boltokban készen kapható piskótalap.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...