r
Nosalty Logó

Hableányos fondant torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hableányos fondant torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 1976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 11840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Összesen 326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 1976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    351.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    3241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9713.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    439 mg
  • Kálcium
    1964 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    4147 mg
  • Nátrium
    2844 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2034.9 g
  • Cukor
    1410 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3892 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    2656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1864 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4465 micro
Összesen 11840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Elkészítés

A 3 db piskótához

  1. Elkészítjük a piskótákat az alábbi módon. Felverjük a tojásfehérjét a csipet sóval, a cukor felével és a vízzel kemény habbá!
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport.
  3. A felvert tojássárgákhoz adjuk a lisztes keveréket, majd a felvert habot, és tortaformába téve(zsírpapírra), megsütjük.
  4. A vajkrémhez a vajat /margarint meglazítjuk kicsit villával, majd robotgép segítségével felverjük a porcukorral és a többi hozzávalóval, míg sűrű krém lesz belőle.
  5. A kihűlt tortaformákat felvágjuk, megtöltjük a krémmel belül-kívül, és hűtőbe tesszük.
  6. Elkészítjük a fondantot. A pillecukrot (amit szintén házilag készítettem), betesszük a mikróba, 30 mp-ként megkeverjük margarinos fakanállal. Ezt addig csináljuk, míg folyékony állagú nem lesz (kb. 2-3-szor).
  7. Ha színesíteni akarjuk, akkor még folyékony állapoban tegyük hozzá a színezéket.
  8. Hozzáadunk apránként porcukrot, majd egy nagy tálban margarinos kézzel addig gyúrjuk, és adjuk hozzá a porcukrot, amíg el nem válik a táltól.
  9. Kinyújtjuk a fondantot, és beborítjuk vele a tortát. Ha emeletes tortát készítünk, beborítjuk az alsó tortát, beleszúrkáljuk a szívószálakat, erre helyezzük a tortakartont, amire a felső torta kerül!
  10. A díszítés mindenkinél a fantázián múlik! :)
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11755
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresgettem a neten ezeket a tortákat, mert a kislányomnak ezzel akartam kedveskedni 6. szülinapjára, és napokig tanulmányoztam a videókat, technikákat leíró weboldalakat, mint pl. a tortakészítés alapjai, stb... Hát így sikerült! Sokat tanultam! Köszönöm!

Hozzávalók

A 3 db piskótához

A vajkrémes töltelékhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...