Hableányos fondant torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
A 3 db piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
16g víz0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
152 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A vajkrémes töltelékhez
A fondanthoz
-
25g pillecukor80 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
10 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1g margarin6 kcal
Összesen
1976
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
A 3 db piskótához
-
990g tojás1246 kcal
-
96g víz0 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
240g étkezési keményítő914 kcal
-
600g cukor2322 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0g só0 kcal
A vajkrémes töltelékhez
-
300g margarin2151 kcal
-
600g porcukor2322 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g tej11 kcal
-
26g dió170 kcal
-
10g rum23 kcal
A fondanthoz
-
150g pillecukor477 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
57 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
5g margarin36 kcal
Összesen
11840
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
A 3 db piskótához
-
27.2g tojás34 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
6.6g étkezési keményítő25 kcal
-
16.5g cukor64 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A vajkrémes töltelékhez
-
8.2g margarin59 kcal
-
16.5g porcukor64 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g tej0 kcal
-
0.7g dió5 kcal
-
0.3g rum1 kcal
A fondanthoz
-
4.1g pillecukor13 kcal
-
2.7g porcukor11 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0.1g margarin1 kcal
Összesen
326
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1618.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 474 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 339.2 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 153 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 649 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 623 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 744 micro
Összesen
1976
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 164.3 g
Zsír
-
Összesen 351.2 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 3241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9713.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 439 mg
-
Kálcium 1964 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 4147 mg
-
Nátrium 2844 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2034.9 g
-
Cukor 1410 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 917.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3892 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 714 micro
-
K vitamin: 288 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 556 micro
-
Kolin: 2656 mg
-
Retinol - A vitamin: 3736 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1864 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4465 micro
Összesen
11840
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
326
kcal
Hozzávalók
A 3 db piskótához
-
18 db tojás
-
12 ek víz
-
45 dkg finomliszt
-
24 dkg étkezési keményítő
-
60 dkg cukor
-
1.5 csomag sütőpor
-
3 csipet só
A vajkrémes töltelékhez
-
600 g porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 ek tej
A fondanthoz
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
A 3 db piskótához
- Elkészítjük a piskótákat az alábbi módon. Felverjük a tojásfehérjét a csipet sóval, a cukor felével és a vízzel kemény habbá!
- A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Külön tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport.
- A felvert tojássárgákhoz adjuk a lisztes keveréket, majd a felvert habot, és tortaformába téve(zsírpapírra), megsütjük.
- A vajkrémhez a vajat /margarint meglazítjuk kicsit villával, majd robotgép segítségével felverjük a porcukorral és a többi hozzávalóval, míg sűrű krém lesz belőle.
- A kihűlt tortaformákat felvágjuk, megtöltjük a krémmel belül-kívül, és hűtőbe tesszük.
- Elkészítjük a fondantot. A pillecukrot (amit szintén házilag készítettem), betesszük a mikróba, 30 mp-ként megkeverjük margarinos fakanállal. Ezt addig csináljuk, míg folyékony állagú nem lesz (kb. 2-3-szor).
- Ha színesíteni akarjuk, akkor még folyékony állapoban tegyük hozzá a színezéket.
- Hozzáadunk apránként porcukrot, majd egy nagy tálban margarinos kézzel addig gyúrjuk, és adjuk hozzá a porcukrot, amíg el nem válik a táltól.
- Kinyújtjuk a fondantot, és beborítjuk vele a tortát. Ha emeletes tortát készítünk, beborítjuk az alsó tortát, beleszúrkáljuk a szívószálakat, erre helyezzük a tortakartont, amire a felső torta kerül!
- A díszítés mindenkinél a fantázián múlik! :)
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11755
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Keresgettem a neten ezeket a tortákat, mert a kislányomnak ezzel akartam kedveskedni 6. szülinapjára, és napokig tanulmányoztam a videókat, technikákat leíró weboldalakat, mint pl. a tortakészítés alapjai, stb... Hát így sikerült! Sokat tanultam! Köszönöm!