Habkönnyű csokoládétorta pirított törökmogyoróval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
halkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskótához:
-
22g tojás28 kcal
-
14g porcukor52 kcal
-
1g víz0 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
15 kcal
-
3 kcal
Csokoládékrémhez:
-
17 kcal
-
30g tej17 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
5g margarin32 kcal
-
8 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
2g habfixáló6 kcal
Összeállításhoz:
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
7g törökmogyoró44 kcal
-
9g nutella49 kcal
Összesen
531
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskótához:
-
220g tojás277 kcal
-
135g porcukor522 kcal
-
10g víz0 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
152 kcal
-
34 kcal
Csokoládékrémhez:
-
171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
45g margarin323 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Összeállításhoz:
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
70g törökmogyoró440 kcal
-
90g nutella485 kcal
Összesen
5299
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
Piskótához:
-
13g tojás16 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.6g víz0 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
2.4g étkezési keményítő9 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Csokoládékrémhez:
-
2.7g csokoládés pudingpor10 kcal
-
17.7g tej10 kcal
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
2.7g margarin19 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
23.6g habtejszín69 kcal
-
0.9g habfixáló4 kcal
Összeállításhoz:
-
5.9g étcsokoládé32 kcal
-
4.1g törökmogyoró26 kcal
-
5.3g nutella29 kcal
Összesen
313
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
531
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.7 g
Zsír
-
Összesen 319.4 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4114.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1076 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 609 mg
-
Foszfor 1603 mg
-
Nátrium 661 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 543.1 g
-
Cukor 346 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 443.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1801 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 1751 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1065 micro
Összesen
5299
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
Piskótához:
-
4 db tojás
-
135 g porcukor
-
1.3 ek víz
-
80 g finomliszt
-
40 g étkezési keményítő
-
15 g cukrozatlan kakaópor
Csokoládékrémhez:
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
3 dl tej
-
100 g étcsokoládé
-
45 g margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cukor
-
4 dl habtejszín
-
2 csomag habfixáló
Összeállításhoz:
-
100 g étcsokoládé
-
70 g törökmogyoró
-
3 ek nutella
Elkészítés
Piskótához:
- Egy 23 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
- A tojásokat különválasztjuk, a fehérjéket felverjük a vízzel majd a porcukorral. Beleverjük a sárgájákat, végül az átszitált, keményítős-kakaós lisztet is beleforgatjuk, a tésztát a formába öntjük.
- 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
Csokoládékrémhez:
- A pudingot megfőzzük a tejben, beleolvasztjuk az étcsokoládét és a margarint, valamint a cukrokat.
- Ha kihűlt, beleforgatjuk a habfixálóval felvert tejszínhabot.
Összeállításhoz:
- A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, héjától megszabadítjuk, és apró darabokra törjük.
- A legalsó tortalapot megkenjük a nutellával, rászórjuk a mogyorót, megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a középső piskótát, erre is krém kerül, rátesszük a harmadik lapot, és az egész tortát bevonjuk a krémmel.
- A csokoládét megolvasztjuk, ha már nem tűzforró, egy nejlonzacskóba töltjük, aminek az aljára egy apró lyukat vágunk. Sütőpapírra mintákat rajzolunk vele, ha megdermedtek, óvatosan leemeljük őket, és díszítjük vele a tortánkat.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 20327
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.
Ajánló
Mindenkinek ajánlom, aki nem szereti a tömör-gyönyör jellegű, fojtós édességeket :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
halkonyat
10 recept
Nálunk mindenki egyet ért abban, hogy ez a csokoládétorta veri a legjobb cukrászdaiakat is :) Egyáltalán nem tömény, nem túl édes, hanem egy lágy, habkönnyű torta.