r
Nosalty Logó

Habcsókos-marcipános linzer

Samiya
Habcsókos-marcipános linzer
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

841
Kalória
9.7g
Fehérje
101.3g
Szénhidrát
43.9g
Zsír
23.6g
Víz
125.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
59.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 5040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 841 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    263.6 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    607.9 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    141.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 5040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 451 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a porcukorral és a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat, és kemény tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezután lisztezett deszkán kb. 34x28 cm-re (kb. 5 mm vastagra) nyújtjuk, és 4 cm széles csíkokra vágjuk. 7 csík lesz belőle, ha jól dolgoztunk. Előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
  3. A habcsókmasszához a marcipánt apróra reszeljük. Hogy ne ragadjon össze az egész, kis adagokban kevergessük a porcukorba. Hozzáadjuk a citromhéjat, a tojásfehérjét, és robotgéppel sima krémmé verjük. Inkább legyen keményebb, mint lágyabb, mert különben szét fog folyni!
  4. A krémet csillagcsöves vagy nagyobb lyukú nyomózsákba töltjük, és hosszában 3 csíkot nyomunk belőle a tésztákra (1-et 1-et a szélére és 1-et középre). A habcsókcsíkokat ne a szeletek legszélére húzzuk, hanem 1-2 mm-rel beljebb, hogy ha lágyabb, akkor ne folyjon le róla! Hagyjuk pár órát száradni őket.
  5. A dzsemet kis lyukú habzsákba töltjük, és a habcsókcsíkok közé nyomjuk. (Ha lekvárral dolgozunk, szitán törjük át, hogy ne legyen darabos!) Így is hagyjuk száradni 2-3 órát.
  6. Végül 160 fokon előmelegített sütőbe tegyük be 10 percre. Hagyhatjuk nagyobb csíkoknak is, de fel is szeletelhetjük kis falatkákra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a sütemény nem tartozik se a könnyű, se a gyors aprósütik világába. Akkor mégis mi szól mellette? Az, hogy nagyon finom és rendkívűl dekoratív! Ünnepekre tökéletes választás!:)

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...