r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta Andreia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcstorta Andreia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4793.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    1479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 1200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 4 egész tojást jó habosra felverjük 4 ek kristálycukorral. Ezt követően a mixert alacsony fokozatra állítjuk, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A sütőt előmelegítjük, majd megsütjük a kivajazott-kilisztezett gyümölcstorta formát. A trükk az, hogy tilos a sütőt kinyitni!!! Az elkövetkező 20-25 percben a piskótánkat a sütő ablakából kívülről bámulhatjuk. Onnan tudjuk, hogy elkészült, ha elválik a sütőforma oldalától. Ha lejárt a 25 perc (nekem ennyi időre volt szükségem), kikapcsoljuk a sütőt, de benne hagyjuk a piskótát, résnyire nyitjuk a sütőt és kitámasztjuk egy fakanállal 10 percre.
  3. Ha letelt a 10 perc, kivesszük a tortánkat, és a tortaformában kihűtjük, majd egy tálcára helyezzük.
  4. 0,5 l tejből és 1 cs vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk, langyosra hűtjük és a tortára kenjük.
  5. A tortát ízlés szerinti gyümölcsökkel a kívánt formában, és alakzatban díszítjük.
  6. Tortazselét készítünk 20-30 ml vízből, 3 csapott ek cukorból, hagyjuk kb. 8-10 percig hűlni, és mikor sűrűsödni kezd, a torta közepétől kezdve az egész tortán végigcsurgatjuk.
  7. Hűtőbe tesszük egy pár órára, hogy a zselé jól megdermedjen, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8530
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is utáltam piskótát csinálni, mert sosem sikerült. Minden alkalommal pontról pontra követtem az utasításokat, sosem nyitottam rá a sütőt, mégis összeesett a pimasz, én meg ott álltam bánatosan a szappanos állagú valamimmel, amiben a fél délelőttöm munkája rejlett. Eldöntöttem tehát, hogy netes kutatást végzek, hogy mi is lehet a baj, és hogy melyik recept a nyerő a háziasszonyok körében. Teljes a siker!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...