Gyümölcstorta Andreia konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
21 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
63g tej35 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
-
4g víz0 kcal
-
4g cukor15 kcal
Összesen
150
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
171 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
500g tej280 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
30g víz0 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
1200
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.6g tojás30 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
1.3g sütőpor1 kcal
-
4.8g vaníliás pudingpor18 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
53.7g tej30 kcal
-
1.3g tortazselé4 kcal
-
3.2g víz0 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
Összesen
129
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
150
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4793.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1571 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 1623 mg
-
Nátrium 1479 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.9 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 186.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 981 micro
Összesen
1200
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 csapott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 teáskanál porcukor
-
500 ml tej
-
1 csomag tortazselé
-
30 ml víz
-
3 csapott ek cukor
Elkészítés
- A 4 egész tojást jó habosra felverjük 4 ek kristálycukorral. Ezt követően a mixert alacsony fokozatra állítjuk, majd kis adagokban hozzákanalazzuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A sütőt előmelegítjük, majd megsütjük a kivajazott-kilisztezett gyümölcstorta formát. A trükk az, hogy tilos a sütőt kinyitni!!! Az elkövetkező 20-25 percben a piskótánkat a sütő ablakából kívülről bámulhatjuk. Onnan tudjuk, hogy elkészült, ha elválik a sütőforma oldalától. Ha lejárt a 25 perc (nekem ennyi időre volt szükségem), kikapcsoljuk a sütőt, de benne hagyjuk a piskótát, résnyire nyitjuk a sütőt és kitámasztjuk egy fakanállal 10 percre.
- Ha letelt a 10 perc, kivesszük a tortánkat, és a tortaformában kihűtjük, majd egy tálcára helyezzük.
- 0,5 l tejből és 1 cs vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk, langyosra hűtjük és a tortára kenjük.
- A tortát ízlés szerinti gyümölcsökkel a kívánt formában, és alakzatban díszítjük.
- Tortazselét készítünk 20-30 ml vízből, 3 csapott ek cukorból, hagyjuk kb. 8-10 percig hűlni, és mikor sűrűsödni kezd, a torta közepétől kezdve az egész tortán végigcsurgatjuk.
- Hűtőbe tesszük egy pár órára, hogy a zselé jól megdermedjen, és tálalhatjuk is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8523
- Feltöltés dátuma: 2012. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mindig is utáltam piskótát csinálni, mert sosem sikerült. Minden alkalommal pontról pontra követtem az utasításokat, sosem nyitottam rá a sütőt, mégis összeesett a pimasz, én meg ott álltam bánatosan a szappanos állagú valamimmel, amiben a fél délelőttöm munkája rejlett. Eldöntöttem tehát, hogy netes kutatást végzek, hogy mi is lehet a baj, és hogy melyik recept a nyerő a háziasszonyok körében. Teljes a siker!