Gyümölcsös-túrós-mogyorós süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
13g cukor48 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
5g törökmogyoró31 kcal
Krémhez
-
31g tehéntúró46 kcal
-
13g mascarpone51 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
59g őszibarack22 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
10 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összesen
462
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
100g cukor387 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
40g törökmogyoró252 kcal
Krémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
470g őszibarack176 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
3688
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
5.8g cukor22 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
12.7g tojás16 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.3g törökmogyoró15 kcal
Krémhez
-
14.4g tehéntúró21 kcal
-
5.8g mascarpone23 kcal
-
8.7g porcukor33 kcal
-
27.1g őszibarack10 kcal
-
14.4g habtejszín42 kcal
-
1.2g vaníliás cukor4 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összesen
211
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 667.8 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 112.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
462
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.7 g
Zsír
-
Összesen 180.8 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 998 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5342.5 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 1027 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 1933 mg
-
Nátrium 883 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 26 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 431.3 g
-
Cukor 339 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 899.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1080 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 995 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 890 micro
-
β-crypt 320 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1402 micro
Összesen
3688
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.1 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 17 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
10 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
Krémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
10 dkg mascarpone
-
15 dkg porcukor
-
47 dkg őszibarack
-
250 ml habtejszín
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a citromhéjjal.
- A tojássárgákat kihabosítjuk a vaníliás cukorral.
- A két masszát óvatosan egybeforgatjuk.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és az őrölt mogyoróval, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
- Egy formát kibélelünk sütőpapírral, az alját megkenjük egy kis vajjal, és belesimítjuk a tésztát.
- 160°C-on előmelegített légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba), majd hagyjuk a formában kihűlni.
Krémhez
- A krémhez a túrót elkeverjük a porcukorral, mascarponéval és a fél üveg vanília aromával.
- A tejszínt a vaníliás cukorral elkezdjük felverni, majd félidőben hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe.
- A barackokat apró kockára vágjuk, jól lecsöpögtetjük, és elkeverjük a krémbe.
- A tésztát középen kettévágjuk, és megkenjük a krémmel (egy kis adagot hagyunk, hogy a tetejét vékonyan meg tudjuk kenni), majd befedjük a másik lappal, és jöhet a kis maradék krém a tetejére.
- Díszíthetjük gyümölccsel, barackkal vagy málnával.
- Hűtőbe tesszük dermedni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2096
- Feltöltés dátuma: 2013. július 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Azt hiszem, bőven elég elismerés ennek a sütinek, hogy senkinek nem volt elég 1 nagy szelet.:-)