r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-túrós-mogyorós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Gyümölcsös-túrós-mogyorós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 462 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    180.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    998 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5342.5 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431.3 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    320 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1402 micro
Összesen 3688 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a citromhéjjal.
  2. A tojássárgákat kihabosítjuk a vaníliás cukorral.
  3. A két masszát óvatosan egybeforgatjuk.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és az őrölt mogyoróval, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.
  5. Egy formát kibélelünk sütőpapírral, az alját megkenjük egy kis vajjal, és belesimítjuk a tésztát.
  6. 160°C-on előmelegített légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba), majd hagyjuk a formában kihűlni.

Krémhez

  1. A krémhez a túrót elkeverjük a porcukorral, mascarponéval és a fél üveg vanília aromával.
  2. A tejszínt a vaníliás cukorral elkezdjük felverni, majd félidőben hozzáadjuk a habfixálót, és kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós krémbe.
  3. A barackokat apró kockára vágjuk, jól lecsöpögtetjük, és elkeverjük a krémbe.
  4. A tésztát középen kettévágjuk, és megkenjük a krémmel (egy kis adagot hagyunk, hogy a tetejét vékonyan meg tudjuk kenni), majd befedjük a másik lappal, és jöhet a kis maradék krém a tetejére.
  5. Díszíthetjük gyümölccsel, barackkal vagy málnával.
  6. Hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2097
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös-túrós-mogyorós süti
Alkonyat 83 recept

Azt hiszem, bőven elég elismerés ennek a sütinek, hogy senkinek nem volt elég 1 nagy szelet.:-)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...