Gyümölcsös túrófelfújt
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
13.8g tojás17 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
47.1g tehéntúró69 kcal
-
5.6g vaníliás pudingpor22 kcal
-
0g só0 kcal
-
25.1g meggy11 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1142.8 g
-
Cink 325 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 166.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 466 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 148.3 g
Zsír
-
Összesen 83.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6856.8 g
-
Cink 1953 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 772 mg
-
Vas 1505 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 1892 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 76 mg
-
Mangán 61 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.9 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 999.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 636 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 188 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 901 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2794 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1280 micro
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.2 g
-
Cink 123 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 94 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 57 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
10 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
75 dkg tehéntúró
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
1 csipet só
-
1 ek vaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra (mindenképp forrónak kell lennie, mikor a felfújt bekerül).
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukrokkal.
- Hozzámixeljük az áttört túrót és a pudingport.
- A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- Először egy kanálnyi habbal fellazítjuk a túrós krémet, majd az összes felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
- Vajjal kikent hőálló tálba öntjük, tetejét megszórjuk idénygyümölccsel, és kicsit bele is nyomkodjuk őket.
- A forró sütőbe tesszük, 45 percig sütjük. Az ajtót lehetőleg ne nyitogassuk (bár ez nem összeesős felfújt, úgyhogy akkor sem történik tragédia).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30x5
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 412
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 40878
- Feltöltés dátuma: 2010. március 19.
Ajánló
Finom lehet szilvával, eperrel, meggyel is, amikor épp azoknak van szezonja. Akár aszalt gyümölcsökkel is lehet próbálkozni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Annyi másikhoz hasonlóan ez a remek recept is Ízbolygó blogjáról származik. Ő ribizlivel és szederrel készítette, de a poszt júliusban született - így ez a verzió az otthon havas, itt, Angliában csak hideg márciusban nem játszott. (Tekintettel arra, hogy környezettudatos módon nem veszünk Dél-Amerikából importált javakat, hiába csalogatnak a nyári ízek.) Én tehát naranccsal, almával és szőlővel készítettem. Kinézetre nem vetekedhet a bogyósok rikító pirosával, de ízre ez sem panaszkodhat. Főként a túrós rész vett le a lábamról, hihetetlenül könnyű és habos. Azért teljesen nem szakadhattam el az eredeti koncepciótól: a színhatást és az ízkombinációt is gazdagítja egy kis piros lekvár, a képen feketeribizli mosolyog.