r
Nosalty Logó

Gyümölcsös kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dóri
Gyümölcsös kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.6 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5282.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    955.8 g
  • Cukor
    600 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 6442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a mézet, a cukrot gőz fölött, állandóan kevergetve felolvasztjuk.
  2. Egyenként hozzáadjuk és habosra verjük benne a tojásokat.
  3. Ezután az apróra vágott gyümölcsöket, mazsolát, diót is belekeverjük.
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fűszerekkel, majd a masszához adjuk és összekeverjük.
  5. Kikent, kilisztezett kuglóf-, vagy kalácsformába öntjük.
  6. 220-240 fokra hevített sütőbe toljuk. Ha felemelkedett a tészta, akkor visszavesszük 160-180 fokra és zsemleszínűre sütjük. (Tűpróba szükséges.)
  7. Csokimázat készítünk: a tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a margarint.
  8. Ezzel a mázzal bevonjuk a kuglófot és dekorcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6657
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Szerintem így magában megállja a helyét, de a cukrozott gyümölcsöt természetesen bármilyen idénygyümölccsel lehet helyettesíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a kuglófot. Ez egy alapvetően téli sütemény, de legutóbb húsvétkor került az asztalra, mert ezt rendelte a család. :)  

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...