r
Nosalty Logó

Gyümölcsös csokoládé ganache torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Gyümölcsös csokoládé ganache torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Alap

Gyümölcszselé

Krém

Csokoládé ganache

Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Alap

Gyümölcszselé

Krém

Csokoládé ganache

Összesen 4070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Alap

Gyümölcszselé

Krém

Csokoládé ganache

Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 681 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    262.1 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    1083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1847 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 4070 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Alap

Gyümölcszselé

Krém

Csokoládé ganache

Elkészítés

Alap

  1. Az alaphoz kimérjük a hozzávalókat, elkeverjük, majd egy kb. 20 cm átmérőjű formába lapogatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és megdermedjen benne a vaj.

Gyümölcszselé

  1. A gyümölcszseléhez egy kisebb főzőedénybe kimérjük a hozzávalókat, majd addig melegítjük alacsony hőfokon, amíg villa segítségével össze nem tudjuk törni a gyümölcsöket, hogy krémes legyen. Tegyük félre és hagyjuk kicsit hűlni.

Krém

  1. A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd mehet bele a ricotta, a porcukor és a vanília. Keverjük simára és elkezdhetjük összeállítani a torta egy részét.
  2. Az alapot vegyük ki a hűtőből, kenjük el rajta a gyümölcszselét, majd mehet rá a mascarponés krém. Ezután tegyük vissza a hűtőbe és készítsük el a csokoládé ganachet.

Csokoládé ganache

  1. Ehhez egy edényben forraljunk vizet, majd egy hőálló edényt tegyünk rá, amiben meg tudjuk olvasztani a csokoládét gőz fölött. A csokit felkockázzuk, majd mehet rá a habtejszín és együtt melegítsük addig, amíg a csokoládé el nem olvad teljesen.
  2. Ezután vegyük le a gőzről és tegyük félre hűlni. Időközben néha kavarjuk meg. Ha kihűlt óvatosan öntsük rá a torta tetejére. Díszítésként használhatunk csokidarát, és liofilizált málnát. Rakjuk vissza a hűtőbe és hagyjuk legalább egy órát állni, mielőtt felszeletelnénk.
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 2867
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcsös csokoládé ganache torta
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Alap

Gyümölcszselé

Krém

Csokoládé ganache

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...