r
Nosalty Logó

Gyümölcsös csokitorta Margitnénje módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
margitnenje
Gyümölcsös csokitorta Margitnénje módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

krémhez

csokimáz + díszítés

299
Kalória
7.7g
Fehérje
19.5g
Szénhidrátok
22.1g
Zsír
43.5g
Víz
109.2g
Koleszterin
2.8g
Rost
15.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

csokimáz + díszítés

Összesen 299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

csokimáz + díszítés

Összesen 3591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

krémhez

csokimáz + díszítés

Összesen 276 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    264.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    521.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    944 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 3591 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval habbá verjük, a sárgáját cukorral kikeverjük.
  2. Óvatosan a habot is belekeverjük, majd a fehérjét és a mandulát beleforgatjuk óvatosan.
  3. A tortaformát (12 szeletest) sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük tűpróbáig. A sütés felénél zsírpapírral betakarjuk. Sütési idő 45-50 perc

krémhez

  1. A tejszínt habbá verjük a zselatinporral és a vaníliás cukorral. Utána a mascarponéval összekeverjük.
  2. A tortát 3 lapra vágjuk. Rákenjük a krém felét, majd a gyümölcsöt. Tortalapot teszünk rá, majd ismét krém és gyümölcs. Kevés krémet meghagyunk a díszítéshez.

csokimáz + díszítés

  1. A tábla csokit felolvasztjuk. Rákenjük a tortára, majd a maradék gyümölccsel és krémmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Amikor a fiúnk vett egy szőlőbirtokot, a kert végében állt egy nagy mandulafa. Ezért kitaláltam egy tortareceptet darált mandulával, ami nagy sikert aratott a családom körében. Azóta nincs szülinap enélkül a torta nélkül.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!