r
Nosalty Logó

Gyümölcsös csirkemell pataki tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Gyümölcsös csirkemell pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 83 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    231.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3531.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2256 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2047 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 2222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk és felkockázzuk.
  2. A pataki tál alját bekenjük olívaolajjal. A csirkekockákat belehalmozzuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és fahéjjal, majd jól összekeverjük. A tetejét is meglocsoljuk narancsos olívaolajjal.
  3. A sütőt begyújtjuk(a pataki tálat nem kell áztatni használat előtt, de hideg sütőbe kell tenni, nehogy a hirtelen hőmérséklet-változás hatására megrepedjen), és alacsony lángon kezdjük sütni a húst, letakarás nélkül. Közben időnként megkeverjük.
  4. Mikor a húskockák kifehéredtek, felöntjük a borral (ennek íze annyira nem érvényesült a narancsos olaj mellett, ezért nyugodtan helyettesíthető vízzel is), és tovább pároljuk.
  5. Közben megpucoljuk az ananászt és a mangót, és felkockázzuk.
  6. Amint a hús félpuhára főtt, hozzáadjuk a gyümölcsöket, és alufóliával lefedve pároljuk tovább. Időnként megkeverjük - az ananász bőséges levet enged, ebben puhul a hús.
  7. Amikor már majdnem jó a hús, levesszük a tálról a fóliát, és közepes lángra véve a sütőt, elpárologtatjuk róla a felesleges levet. Amikor a lé java része eltűnt és a hús is szépen megpirult, elzárjuk a gázt, és csukott sütőajtó mellett hagyjuk a tálat szép lassan lehűlni.
  8. A szőlőszemeket megmossuk és félbevágjuk, majd a kész étel tetejére szórjuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1216
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 27.

Ajánló

Köretnek krumplipürét csináltam hozzá friss, apróra vágott kápia paprika darabkákkal.   A narancsos olívaolajjal helyett nyugodtan lehet simát is használni, de ha van otthon narancsos, akkor érdemes inkább azt választani, mert pikáns ízt ad a húsnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pénteken kaptam egy szép nagy ananászt. Pont kapóra jött, mert valami trópusi gyümölcsös-csirkés ételt akartam főzni hétvégén. Szombaton sikerült mellé egy jó érett mangót is beszereznem, és így semmi akadálya nem volt, hogy vasárnap kitaláljam és megfőzzem ezt az ételt. :) Olyan jól sikerült, hogy a blogomba és ide is feltöltöttem a receptjét. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...