Gyümölcsös csirkemell pataki tálban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
557
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2222
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.8 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 882.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 401.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 512 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
557
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 231.1 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 730 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3531.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 2256 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1604.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 344 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 882 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 2047 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
2222
kcal
- 11% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemelleket megmossuk és felkockázzuk.
- A pataki tál alját bekenjük olívaolajjal. A csirkekockákat belehalmozzuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel és fahéjjal, majd jól összekeverjük. A tetejét is meglocsoljuk narancsos olívaolajjal.
- A sütőt begyújtjuk(a pataki tálat nem kell áztatni használat előtt, de hideg sütőbe kell tenni, nehogy a hirtelen hőmérséklet-változás hatására megrepedjen), és alacsony lángon kezdjük sütni a húst, letakarás nélkül. Közben időnként megkeverjük.
- Mikor a húskockák kifehéredtek, felöntjük a borral (ennek íze annyira nem érvényesült a narancsos olaj mellett, ezért nyugodtan helyettesíthető vízzel is), és tovább pároljuk.
- Közben megpucoljuk az ananászt és a mangót, és felkockázzuk.
- Amint a hús félpuhára főtt, hozzáadjuk a gyümölcsöket, és alufóliával lefedve pároljuk tovább. Időnként megkeverjük - az ananász bőséges levet enged, ebben puhul a hús.
- Amikor már majdnem jó a hús, levesszük a tálról a fóliát, és közepes lángra véve a sütőt, elpárologtatjuk róla a felesleges levet. Amikor a lé java része eltűnt és a hús is szépen megpirult, elzárjuk a gázt, és csukott sütőajtó mellett hagyjuk a tálat szép lassan lehűlni.
- A szőlőszemeket megmossuk és félbevágjuk, majd a kész étel tetejére szórjuk őket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1220
- Feltöltés dátuma: 2016. május 27.
Ajánló
Köretnek krumplipürét csináltam hozzá friss, apróra vágott kápia paprika darabkákkal. A narancsos olívaolajjal helyett nyugodtan lehet simát is használni, de ha van otthon narancsos, akkor érdemes inkább azt választani, mert pikáns ízt ad a húsnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pénteken kaptam egy szép nagy ananászt. Pont kapóra jött, mert valami trópusi gyümölcsös-csirkés ételt akartam főzni hétvégén. Szombaton sikerült mellé egy jó érett mangót is beszereznem, és így semmi akadálya nem volt, hogy vasárnap kitaláljam és megfőzzem ezt az ételt. :) Olyan jól sikerült, hogy a blogomba és ide is feltöltöttem a receptjét. :D