Gyümölcsös csirke gyümölcsszószban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gyümölccsel töltött csirke
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
75g ananászkonzerv45 kcal
-
75g barackkonzerv54 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
63g trappista sajt220 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g tej7 kcal
Gyümölcsszósz
-
50g ananászkonzerv30 kcal
-
50g barackkonzerv36 kcal
-
11g pudingpor43 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
623
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gyümölccsel töltött csirke
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
300g ananászkonzerv180 kcal
-
300g barackkonzerv216 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
250g trappista sajt880 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tej28 kcal
Gyümölcsszósz
-
200g ananászkonzerv120 kcal
-
200g barackkonzerv144 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
2489
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
Gyümölccsel töltött csirke
-
12.4g csirkemellfilé15 kcal
-
16.5g ananászkonzerv10 kcal
-
16.5g barackkonzerv12 kcal
-
11g aszalt szilva26 kcal
-
13.7g trappista sajt48 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.7g tej2 kcal
Gyümölcsszósz
-
11g ananászkonzerv7 kcal
-
11g barackkonzerv8 kcal
-
2.5g pudingpor9 kcal
-
2.7g víz0 kcal
Összesen
137
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1354.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 405 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.6 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 304 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 669 micro
-
β-crypt 153 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
623
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.2 g
Zsír
-
Összesen 79.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 472 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5418.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1877 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1618 mg
-
Nátrium 1506 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 342.2 g
-
Cukor 224 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1216.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1056 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 141 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 803 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 2676 micro
-
β-crypt 611 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
2489
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Gyümölccsel töltött csirke
-
1 db csirkemellfilé
-
200 g aszalt szilva
-
250 g trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 ml tej
Gyümölcsszósz
Elkészítés
Gyümölccsel töltött csirke
- A konzerveket kinyitjuk, a levet összegyűjtjük egy edénybe és félretesszük. Az ananászkarikákat is és a barackokat is félbevágjuk. A csirkemellet könnyen tölthető szeletekre vágjuk. A sajtból annyi kis szeletkét vágunk, ahány szelet csirkénk van, a maradék sajtot lereszeljük.
- Kiklopfoljuk a csirke szeleteket, majd sózzuk, borsozzuk. A szeletek egyik felébe helyezünk egy fél ananászt, rá egy darab aszalt szilvát, egy szeletke sajtot, majd egy fél barackot. A húsokat felgöngyöljük, a két végüket hústűk vagy fogvájók segítségével rögzítjük. Alufóliába csomagoljuk darabonként a tekercseket, és lobogó vízben 10 percig főzzük őket.
- A húsokról eltávolítjuk a fóliát, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd kihúzzuk belőlük a hústűket/fogvájókat. Olajozott tepsibe elhelyezzük a hústekercseinket. 1-1 kanálnyi gyümölcsöntetet locsolunk a húsokra, majd megszórjuk őket kevés reszelt sajttal. A maradék sajtot a tepsiben elosztjuk, erre kis tejet öntünk, majd a megmaradt aszalt szilvát is elrendezzük a tepsiben.
- 180-200 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük az ételünket. Akkor jó, ha enyhén megpirult a sajt a csirkék tetején.
- Tetszés szerinti körettel, öntettel gazdagon meglocsolva fogyasztjuk.
Gyümölcsszósz
- Míg főnek a csirke tekercseink, elkészítjük a gyümölcsmártást. Az összegyűjtött konzervleveket egy serpenyőbe öntjük, egy kis vízzel elkeverjük a pudingport. A megmaradt barackot és ananászt felszeleteljük.
- A gyümölcslét felforraljuk, egy kis forró lével még felöntjük a pudingos vizünket, majd ezt a keveréket beleöntjük a forró gyümölcslébe. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, vigyázzunk, nehogy lekapjon. Ha felforrt, levesszük a gázról és belekeverjük a feldarabolt gyümölcsöket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1144
- Feltöltés dátuma: 2015. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Korábban rendeltem egy kifőzdéből "részeges csirke" néven egy nagyon finom ételt. Megpróbáltam valami hasonlót összehozni itthon.