Gyümölcsleves 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
238
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
947
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6.6g meggy3 kcal
-
6.6g cseresznye4 kcal
-
13.2g alma6 kcal
-
5.6g citrom1 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
16.5g tej9 kcal
-
49.4g víz0 kcal
Összesen
32
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 549.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
238
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1248.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 714 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.6 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2196.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1556 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
947
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A meggyet és cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. (A lustaságunknak annyi az ára, hogy evés közben kell a magokat köpködni...) Az almát meghámozzuk és cseresznye méretű kockákra vágjuk.
- Egy fazékban főni tesszük a vizet a fahéjjal, a cukorral és a sóval.
- Amikor felforrt, beletesszük a gyümölcsöket és a tejjel csomómentesen elkevert pudingot.
- Fél citrom levével ízesítjük és 1-2 percig együtt forraljuk. (Ennyi idő alatt a gyömölcsök is éppen megfőnek, de nem főnek szét.)
- A citrom másik felének levét már csak akkor keverjük bele, amikor levettük a tűzről: így az íze is belekerül az ételbe, és valamennyi vitamin is megmarad.
- Receptkönyvben: 600
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 190675
- Feltöltés dátuma: 2008. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Itt a nyár és az elengedhetetlen velejárója: a gyömülcslevesek szezonja. Ha télre is el szeretnénk tenni a nyár eme remek fogását, akkor egy kis időt áldozva magozott formában, vegyesen levesnyi adagokban lefagyaszthatjuk a meggyet és a cseresznyét. Alma meg télen is akad, nem?