r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcskenyér egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 925 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    182.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1306 micro
Összesen 3696 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját, a cukrot és a margarint habosra kavarjuk, majd a lisztet is a masszához szitáljuk.
  2. Az aszalt gyümölcsöket apróra vagdaljuk, és a tésztához adjuk.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt őzgerincformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  5. Ízlés szerint tehetünk még bele diót, mandulát, csokidarabokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 1255
  • Tegnapi nézettség: 1721
  • 7 napos nézettség: 10438
  • Össznézettség: 690380
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátainktól kaptuk a receptet, kicsit alakítottunk rajta. Azóta ők is igy sütik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...