r
Nosalty Logó

Gyümölcskehely réteslappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyümölcskehely réteslappal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

Összesen 1493 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

Összesen 167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 374 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    519 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    959 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    940 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 1493 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

Elkészítés

A tészta kehelyhez

  1. A 4 réteslapból készülnek a kelyhek. 1 lapot 3 csíkra osztunk, a csíkokat is három felé.
  2. Megkenjük a kapott kockákat az olvasztott vajjal, hogy egymáshoz tapadjanak majd, és szép színük legyen.
  3. 3 kockát teszünk egymásba, de mindig elforgatva a lapokat, hogy csillag formát vagy legalábbis ágacskás formát kapjunk. A lapok egymásra helyezése során 12 kelyhet kapunk.
  4. Ezeket a vajas, ágacskás lapokat muffin sütő formába rakjuk. Ügyeljünk, hogy a réteslapok alja ne legyen vajas, mert akkor beleragad a formába. Jól belenyomkodjuk a lyukakba, kialakítjuk a kehelyformát ujjainkkal.
  5. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, takarékon.

A krémhez, töltelékhez

  1. Egy tálba kanalazzuk a natúr joghurtot.
  2. A gyümölcsöt (epret) megmossuk, és villával pépesítjük. Hozzáadjuk a joghurthoz.
  3. Felverjük a tejszínt, és szintén belekeverjük az epres joghurtba, ezáltal habkönnyű krémet kapunk.
  4. Cukorral, mentával ízlés szerint ízesítjük.
  5. Miután megsültek a kelyhek, hagyjuk őket kihűlni, majd púposan belekanalazzuk a keveréket. Tetejét egész gyümölcsdarabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1488
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet is Lorraine Pascal egyik alkotása ihlette. Kisebb változtatásokkal született meg az én gyümölcskelyhem.

Hozzávalók

A tészta kehelyhez

A krémhez, töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...