Gyümölcskehely réteslappal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tészta kehelyhez
A krémhez, töltelékhez
-
63g joghurt38 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
63g eper19 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
374
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tészta kehelyhez
A krémhez, töltelékhez
-
250g joghurt153 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g eper75 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
1493
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 149.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
374
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 108.8 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1269.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 519 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 596.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 959 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 940 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
1493
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 143 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tészta kehelyhez
- A 4 réteslapból készülnek a kelyhek. 1 lapot 3 csíkra osztunk, a csíkokat is három felé.
- Megkenjük a kapott kockákat az olvasztott vajjal, hogy egymáshoz tapadjanak majd, és szép színük legyen.
- 3 kockát teszünk egymásba, de mindig elforgatva a lapokat, hogy csillag formát vagy legalábbis ágacskás formát kapjunk. A lapok egymásra helyezése során 12 kelyhet kapunk.
- Ezeket a vajas, ágacskás lapokat muffin sütő formába rakjuk. Ügyeljünk, hogy a réteslapok alja ne legyen vajas, mert akkor beleragad a formába. Jól belenyomkodjuk a lyukakba, kialakítjuk a kehelyformát ujjainkkal.
- Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, takarékon.
A krémhez, töltelékhez
- Egy tálba kanalazzuk a natúr joghurtot.
- A gyümölcsöt (epret) megmossuk, és villával pépesítjük. Hozzáadjuk a joghurthoz.
- Felverjük a tejszínt, és szintén belekeverjük az epres joghurtba, ezáltal habkönnyű krémet kapunk.
- Cukorral, mentával ízlés szerint ízesítjük.
- Miután megsültek a kelyhek, hagyjuk őket kihűlni, majd púposan belekanalazzuk a keveréket. Tetejét egész gyümölcsdarabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1488
- Feltöltés dátuma: 2014. július 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet is Lorraine Pascal egyik alkotása ihlette. Kisebb változtatásokkal született meg az én gyümölcskelyhem.