r
Nosalty Logó

Gyümölccsel és krémmel töltött rácsos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Gyümölccsel és krémmel töltött rácsos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 4630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 769 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    175.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2292.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1868.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1677 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    3235 micro
  • β-crypt
    454 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2177 micro
Összesen 4630 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük a cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját.
  2. Gyors mozdulatokkal szép, sima linzertésztát gyúrunk belőle. Ha elkészültünk cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a töltelék (kb. 30-40 perc).
  3. A tortaformát kikenjük kevéske margarinnal, és meghintjük liszttel.

töltelékhez

  1. A gyümölcsöket a meggy kivételével meghámozzuk, feldaraboljuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és megpirítjuk rajta a cukrot.
  3. Amikor szép aranybarna hozzáöntjük a gyümölcsöket, és kevergetve legalább 15 percig dinszteljük.
  4. Egy lábaskában feltesszük forrni a tejet a vaníliás cukorral. Belefőzzük a búzadarát, és kevergetve kihűtjük. Amikor langyos, belekeverjük a rumot és a tojások sárgáját.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és szép vékonyra (kb 3-4 mm) kinyújtjuk.
  6. Egy tányér segítségével tortaformánkhoz illő kört vágunk. Beletesszük a forma aljába. A tortaforma széleit is körbebéleljük a tésztával.
  7. A kihűlt gyümölcsöket a serpenyőből beleöntjük a tortaformába, és elegyengetjük. Megszórjuk kevéske magozott meggyel.
  8. Egy tojásfehérjét kemény habbá verünk, és beleforgatjuk a grízes masszába. A masszát ráöntjük a gyümölcsökre, majd egy kanál segítségével elsimítjuk.
  9. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Éles késsel csíkokat vágunk belőle, és berácsozzuk a torta tetejét. Ha elkészültünk, kirakjuk egész magozott meggyel.
  10. Előmelegített sütőben kb. 1 óráig sütjük. Amikor szép aranybarna kivesszük, és kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5099
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Ajánló

Ez a tészta mennyiség 22 cm átmérőjű kör alakú tortaformához pont elég. Ha nagyobb a forma, a hozzávalók mennyiségét arányosan növelni kell.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölccsel és krémmel töltött rácsos torta
Lizinka_ 604 recept

A torta belsejében lévő töltelék miatt sláger nyaranta ez a süti. 

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...